29.03.2024

Никога не съм харесвала Слави Трифонов. От една страна, помня как се подмазваше на мутрите в началото на кариерата си, говори се, че е бил ортак и с Борисов, от друга, той насали чалгата в цяло едно поколение. Под маската на патриотизма, внушаваше на хората, колко са бели душите на черните мафиоти, създаваше легенда около мутрите, подкрепи Миглена Кунева за президент. И последният му грях – референдумите.

Всъщност той много добре знае, че няма да мине. Включително и последната хрумка с президентската република. Просто панически се опитва да намери нова зарибявка за все по-малкия си и разочарован електорат. А хората обичат да ги лъжат.
Президентската република може и да звучи добре. Но трябва и свикване на Велико Народно Събрание за промяна на Конституцията. От друга страна, да приемем, че Радев е приемлив /като условие за разсъждение, не, че го харесвам вечве/, но ако имаме президент като Плювналиев??! Или Желев? Или Цачева? Тогава какво правим?

Проблемът е в самата политическа система, която не позволява на свестни и почтени да постигат нещо в политиката. Защото, за да си успешен политик, ти трябват здрав гръб зад проекта ти и добро, ама много добро финансиране. Депутатите са подчинени не на избирателите си и собствената си съвест, а на партийните си централи и лидери. И всичкото това се контролира от евроатлантическите ни господари, които вместо да купуват цели партии и стадо политици, ще купят само един човек. Найс, а?
Трифонов натвори много глупости, откакто влезе в политиката. До голяма степен заради неговите действия от една година насам влизаме от избори в избори и има политическа криза. И да, той наистина доведе ада след себе си, каквато татуировка си е направил…..

Освен това, непосредствените задачи пред политиците са съвсем различни и свързани с оцеляването на народани, с политическата, икономическа и социална криза и тежката и комплицирана международна обстановка. Точно сега да си правим пряко допитване за нещо, което не ни е пряка и непосредствена грежа, е глупост.

Така, че моята препоръка е Трифонов да си прави шоуто не на наш гръб. Да, шоумен е. Но шоуто в политикат е опасно.

Елена Гунчева