04.05.2024

Страхил Ангелов

Натрупа между 15 и 20 сантиметра сняг, което е напълно нормално за края на ноември и всичко живо е в ступор.

Още от вчера по казионните телевизии, които се явяват проводници на идиотизъм и рупори на някаква свещенна тъпота, върви голямото плашене. Навсякъде се тиражират призиви да не се излиза, защото условията са „екстремни“ и други подобни глупости. Целият този кретенизъм е, защото много добре знаят, че не са в състояние да изчистят пътищата и да овладеят тази наглед елементарна ситуация. Просто е.

Искам само да си представите какво щеше да се случи, ако беше поваляло още два дни, което пак повтарям, е напълно в реда на нещата за този период от годината и сантиметрите натрупал сняг бяха 50-60 вместо 15. А метър? Всичко щеше да приключи.

Критична инфраструктура е пред разпад и ключови за една държава системи и респективно служби на практика функционират про-форма, колкото някакви фирми да пускат фактури към държавата и общините. Всичко е отдадено за безогледна експлоатация на някакви рентиери, всичко, което се върши тук е най-жалка и долнопробна схема.

Ето ви го неолибералния „свободен пазар“ и създадения от финансовия елит „ред, основан на правила“ – това е. Денят на истината, в който цялата гадост ще лъсне и разрухата ще ни застигне, наближава със страшна сила!

Това е положението. И ако трябва да съм честен докрай, много ми се искаше да продължи да вали и навява – ей така, да ни е зимно поне до сряда, за да лъсне реалността и всички да се сблъскаме с нея, защото имам усещане, че мнозина като че ли не осъзнават къде се намират и какво се случва около тях. Живеят в някаква паралелна реалност създадена изкуствено от един брутален пропаганден апарат.

Ако нещо не ви се нрави или ви притеснява, можете да се оплачете на Губернатора, който от години назначава несретни наместници или директно на арменския поп!

Страхил Ангелов