19.04.2024

Българите забравяме. На никого не направи впечатление как се чувства Борисов тези дни. Помните ли 2020 година? Големите протести. Че и преди това – той не смееше дори да се мерне пред хората, освен пред отбрани негови фенове. Не смееше да влезе в парламента. Отвсякъде отричан. Настоявания да бъде съден и в затвора. А днес? Днес ни се хили от Народното събрание на първия ред, а в залата явно няма нито един, който да го заплюе.

Борисов и бандата му докараха България за 13 години до катастрофа и пълна загуба на суверенитет. Той беше този, който колеше и бесеше в държавата. Законите не важаха за него /и все още не важат/. Враговете му и тези, които много приказват, случайно получават инфаркти. Той е пряко отговорен за обгазяването на протестиращите и боят срещу младежите зад колоните на Министерски съвет. Помните, ли, той нарече председателят на Народното събрание „проста кърджалийска п…“. Помните ли „Ало, Ваньо“ и как Ваньо скоропостижно се спомина? Помните ли Симитли и как шефът на Агромах също скоропостижно се спомина? Помните ли как стотици хора от тези, които бяхме по протестите, бяхме подслушвани незаконно?

Помните ли по време на чие управление платихме почти три милиарда лева на САЩ – авансово, ама самолети – йок. Помните ли кой ни наричаше тулупи и безделници по медиите, а журналистите – мисирки?

Сега същият, целият в бяло, доволно ви се хили от първия ред на парламента. Американците и ПП-ДБ постигнаха целта си – изпраха го. От сатана го превърнаха в спасител. Народецът забрави, че на него дължи тази катастрофа и отново си го избра. Дори отявлени мазохисти биха приели това за прекалено. А ние дори не се сещаме как ни манипулират и какво се случва.

Българската Голгота ще е много тежка, българи. Прошка се дава на този, който я поиска. Ние не сме си поискали взаимно прошка за това, до което докарахме Родината си. Ние, с глупостта си, с наивността си и с неумението да различаваме добро от зло.

А в този състав на политическата каста в момента, Голготата ни предстои и ще бъде жестока. Дадохме съдбата си в ръцете на юроди и юди и загубихме България. Неспособни да се съпротивляваме и неспособни да мислим.

Бог да пази България……от българите!

Елена Гунчева-Гривова