17.05.2024

Забавни са ми неистовите напъни на някои да доказват как при гласуването на референдума за отлагане на приемане на еврото станала процедурна грешка и, видиш ли, това означавало, че референдум ще има. Това показва не само дълбоко непознаване на законите, но и наивност, доста неподходяща за политици. Или пък съвсем умишлено, съзнателно заблуждаване на избирателите с цел отклоняване на вниманието от първоначалната грешка във въпроса.

Големият успех на американците беше да ни убедят, че имало такова нещо като демокрация и народна воля. Както всички /или поне мислещите/ знаем, таквоз нещо няма и никой няма и да допусне да има. Просто демокрацията беше сметаната върху опакования екстремент в лъскава обвивка, за да преглътнем по-лесно как ни унищожават. Та, сега по същество:

На когото е силата, не се нуждае от нашето съдействие, одобрение или воля. Да, изглежда добре да сме съгласни и одобряващи действията му, но не му е необходимо, особено в свят, който прекрачва всички граници на позволеното. Да си мислим, че САЩ и кукловодите ще се спрат, защото българите се разхождали по улицата и искали мир или защото народната воля била противна на техните желания, означава да сме освидетелствани дебили. Не го ли разбирате. В тях е силата, те си правят каквото си поискат. А вие, понеже ви издухаха мозъците с демокрацията и инструментите й, си въобразявате, че подписките и шествията ви имат някакво значение. Нямат! Могат само да покажат волята ви, но и без това никой от големите не се интересува от нея.

Историята винаги се променя по един начин. Винаги и изключения няма. Сега се възмущавате, че Народното събрание нарушавало Конституцията. Ай стига, де! Че кога някой някога я е спазвал? Кирил Петков директно ни се подигра в лицата с двойното си гражданство. Мога да ви посоча хиляди примери на погазване на Конституцията. Е, и? Какво ще направим?

Законите, включително международните, не важат, когато правото е на силата, а не силата да е на правото. Виждате, че САЩ разрешиха доставка на КАСЕТЪЧНИ бомби на Украйна, които са забранени от редица международни споразумения, актове и т.н., отречени от човечеството като антихуманни и опасни предимно за цивилното настроение. Защо там не врещите, ааа? Защото ви е страх! Защото осъзнавате, че правото днес е на силата. А силата не е наша!

Затова хайде да вземете да помислите, а? Нима си въобразявате, че САЩ ще допуснат неудобна за тях партия в Народното събрание!? Те разбират само от един аргумент – силата. А ние сила нямаме, само балалайките на „опозиционерите“, които ни отклоняват вниманието. Когато САЩ се намесиха грубо във Венецуела, да не би подписки да ги спряха? Не, спря ги Русия. С няколко военни самолета в помощ на законния президент. И САЩ подвиха опашки и се направиха, че таквоз нещо като Гуайдо не е съществувало. Обяснявам ви го по най-елементарен начин, та дано да разберете – САЩ РАЗБИРАТ САМО ОТ АРГУМЕНТИТЕ НА СИЛАТА! Не от гласувания в Народното събрание, не от референдуми, не от подписки, не от мирни шествия. Ненапразно винаги задавам въпроса защо Възраждане не направи протест пред АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. Или поне пред украинското, бре! Няма. Не смеят. Защото знаят къде е силата. А те само духат глухарчета, за да заблуждават избирателите си.

В света предстоят много сериозни промени, да не кажа катастрофи. А ние сме беззащитни. Не за друго, а защото сме наивни като пеленачета. Защото мислим, че с инструментите на прокажената демокрация, която ни дадоха като залъгалка, можем да променим факта, че сме напълно зависими и с тези инструменти не можем да променим нищо.

И така – мармот завива демокрацията в станиол…..

Елена Гунчева-Гривова