01.05.2024

Анастасия Гешева

Напрежението на световната геополитическа сцена е много голямо.
Знае се, че след проведеното уведомяване на САЩ, Англия, Франция и Турция от страна на Русия, че Украйна готви ядрен удар по Русия с мръсна бомба, е имало телефонни разговори с Киев. Знае се, че след разговора с Шойгу Остин се е обадил в Киев. Същото важи и за Блинкен. Кулеба и Зеленски са казали, че руските твърдения са фалшиви новини и респективно Москва готви ядрен удар.

И на малките деца е ясно, че Киев прави това, което му кажат Вашингтон и Лондон. Но в случая е интересно, че Шойгу се обади и говори с тях. Можем да предположим какво са си казали само по факта, че разговарят. Както казах и вчера, държави, които воюват или смятат да воюват помежду си, не си звънят по телефона. За мен тези разговори са знак за някакъв смисъл в търсенето на разум, защото нещата много скоро и много бързо могат да излязат извън контрол. Предполагам също, че Шойгу е уведомил САЩ, Англия, Франция и Турция каква ще бъде руската ответна реакция. Няма да е никак приятна и не виждам смисъл да се правят глупости, които могат да съсипят живота ни за комплексите и егоистичните цели на шепа хора.

Друга добра новина от САЩ е информацията в Ню Йорк Таймс, че САЩ не възнамеряват да предоставят повече системи Химери на Киев, нито ПВО системи.

Турция не може да си позволи ядрен удар до границите и. Това са абсурди! Докъде се докарахме! Турция да ни пази гърба и гърба на цяла Европа!!! Безумието на глобалистката върхушка отдавна е опасно за планетата.

Двете германски мишки Урсула и Олаф казали, че трябвало план Маршал за Украйна. За възстановяването на Украйна била отговорна Европа, защото била кандидат член на ЕС. Аргументът е безумен! Германците явно забравиха, че планът Маршал е програма за възстановяване на страните, пострадали от нацизма, а не страната източник на самия нацизъм. Обърнаха си собствената история. Сънуват ли, що ли, но няма да убедят никой нормален, все още има такива, че нацизмът е в Русия!

В Русия съобщават за фронтална атака на петата колона в правителството. Вечните либерални глобални оръдия – Силуанов (финансов министър) и Нибиулина (директор на ЦБ), представители на МВФ в Русия, са предприели откровено антируски действия във финансовата сфера.
На вътрешния икономически фронт в Русия предстои генерално сражение. Истината е, че Путин се намира в критична опасност. Ще бъде направен опит по всякакъв начин да бъде ударен, свален, убит, предаден. Няма да е само икономически, всякак.
Както казах снощи, предстоят критични две седмици, в които може да се изпусне контрола над света.

Борис Джонсън се отказва от надпреварата за премиер. Безумие беше, че си помисли, че може и трябва пак. Онзи ден е имал разговор на четири очи с Риши Сунак, засекретен, на който явно му е било обяснено, че кариерата му приключи.
Не мога да преценя в момента колко опасен е Сунак.
В момента се хващам и за най-дребния признак на здрав разум и антиглобализъм у когото и да било. Защото нещата наистина са на ръба и всички трябва да разберат, че политане в пропастта на глобализма е край на цивилизацията. Мисля, че дори самите глобалисти от новите поколения не могат да си го позволят, защото унищожени държави означават и техния край.

Глобализмът на Шваб, Сорос, Гейтс и сие фамилии е паразит, тумор, който не може да вирее, ако умре тялото. Ако унищожат всичко, за да живеят те, в крайна сметка и те ще умрат.

За Китай ще пиша отделно.

Анастасия Гешева