27.04.2024

Взрив от негодувание избухна сред българското общество подир деянието на наемния разрушител на Паметника на Съветската армия. Текстът ми, озаглавен „Вандалът с чука трябва да лежи в пандиза“, пълен с огромен тротилов заряд на възмущение към евроатлантическите унищожители на българската историческа памет, бе посрещнат с възторг и положителни коментари от българите, които негодуваха както срещу вандалския акт на един нещастен, промит болен мозък, така и срещу неговите вдъхновители и защитници.

Но има и единици блудни овце, които във фб са измудрили славослов на „вандала с чука“ под моята статия. Представям ви един от тях:

„Виктор Петров:

Браво на човека!
Измислени герои,избили елита на БГ, грабежи и изнасилвания..
Над 30 хиляди Българи избити без съд и присъда..СМРАДОВЕ!“

( запазила съм правописа и пунктуацията на „автора“)

Заради Викторчо и тези като него, които са лапнишараните, гълтащи лакомо стръвта на плъзналата
безсрамна хибридна война срещу РФ и българския народ – ще попитам:

1. Във Втората световна война САЩ и Великобритания – тоест днешните евроатлантици – не бяха ли съюзници на СССР и на Съветската армия?

2. Конференцията в Ялта ли взе решение в кои страни да влезе Съветската армия и коренно да промени модела на управление в тях – или не? В тази конференция участваха ли Рузвелт и Чърчил? Или липсваха?

3. Кой изкла цвета на българската интелигенция след Девети? Съветският войник или българските т.нар. Народни съдилища, съставени в повечето случаи от набързо пребоядисали се в болшевишко кърваво червено злодеи?

4. Не са ли днешните войнстващи български тъмносини „евроатлантици“ синове, внуци и правнуци на тези злодеи?

5. Правителствата на цар Борис и на регентите на Симеон II белоснежни ангелчета ли бяха? Не режеха ли партизански и яташки глави? Оставям настрана въпроса дали участниците в Съпротивителното движение у нас са били заблудени или не – от комунистическата идеология, но изстъпления от страна на властта е имало.

6. Паметниците не са ли свидетелства на изминалите епохи? Всеки път ли ще ги гътаме и ще почваме от нулата? Помислете, че е възможно само след години комунистическиският режим в България да бъде реабилитиран. И тогава?

7. Кое е израз на цивилизованост? Сриването на паметници, които във всички случаи са част от българската история или запазването им?

8. Как смятате – добро ли ни мислят соросоидите и „евроатлантиците“, като насърчават мародерите да разрушават паметници? Днес това ще бъдат паметниците на Съветската армия, утре – на руските освободители от 1878 г., а вдругиден – на Средновековната Българска държава и на най-древните тракийски владетели. Впрочем такъв процес, прикриван като „реставрация“ с пари на „Америка за България“ вече тече. Схващате ли, че тези, които насаждат подобен разрушителен дух в самата България, са същите, които поощряват македонистите да крадат българската история? Същите, които лишиха нашето младо поколение от образование, култура и морални устои! Същите, които искат да ни тикнат в Трета световна война! А тя вече започна пълното промиване на съзнанието. Вижте Украйна!

Бедни рибоци, българоубийците вече са пробили хрилете ви и ви носят към тигана, а вие още мятате перки и опашки – в защита на „евроатлантическите ценности“!

Ще дари ли Господ спасение на безмозъчен народ, който сам се хвърля в цвъртящото олио, за да бъде опържен и изяден?

Милена Върбанова