28.04.2024

Елена Гунчева - Гривова

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Политическата недалновидност, да не кажа – огромна глупост, на лидера на Възраждане, проличава отново. Вчера изхвърли трима човека, двама от които са от учредителите на партията и допринесли за партията много повече от калинките, които нацвъка навсякъде по листите. И ги обяви за предатели и каза, че това не се прощава и ще има възмездие /вероятно Белене, мините и разстрели/. Аз поне не съм учудена.

Но да постъпиш по подобен начин с хора, които са работили за партията и са ти помагали да се добереш до поста председател на партия и парламентарна група, е долно. Не е мъжка постъпка, а помиярска. Добре, изгони ги. Но защо трябва да бъдат обругавани и заплашвани.

На страниците и групите на Възраждане чета от вчера хиляди обиди, вулгарни при това, клевети и грозно отношение. Най-вече към Дренчев, който е най-известният от тримата. Наричат го предател и купен хора, които са на една трета от годините му и без всякакъв политически опит. Хора, които са му се мазнили допреди ден. Разбирате ли колко ненормална е подобна реакция.

И всичко това идва от лидера. Той си хвърля хората на вълците и си създава врагове. Един лидер с достойнство щеше да благодари за работата на изключените, да каже, че е принципна позиция и да не ги обижда, че са предатели и купени. И да разпореди на структурите никой да не си позволява обиди и клевети срещу тях.

Но това е дребната душица. Жадува не за идеали и принципи, а за дребна отмъстителност и огромно его. Всеки, който му е станал неудобен, той не го оставя да си отиде с мир, а иска да го смачка и унижи. Може би, за да се почувства малко по-дълъг и по-мъжествен. Отново ще повторя – жалка история.

Макар и да имам много забележки към тримата изключени депутати, и тримата са били класи над новите протежета на лидера. И безспорно много са допринесли за партията. Подобна гнусна саморазправа не прави чест на партията.

Достойнството е дума, която явно не я разбират. Дребен реваншизъм, отмъстителност и глупава агресия. За съжаление.

Възраждане сами продължават да копаят гроба си с подобно отношение. Недопустимо е сред нормални хора, а за политици – съвсем изключено. Явно никой от тях ни акъл, ни образование, ни възпитание ги спират сами да се излагат и да накарат всички нормални българи да се отвратят от подобна долна постъпка.

И ще повторя – предателство е хубава дума, стига да успееш да видиш кой точно е предателят!

Елена Гунчева-Гривова