05.05.2024

 

Едно от най-противните неща в България, е така наречената ВИП-класа политици. Обикновено те са или бивши агенти на Държавна сигурност или отрочета на такива, или абсолютни безродници, гнусари и ибрикчии, които продават народа си за пари и власт. Откъм женската част на виповете нещата са още по-гнусни – из медиите са налазили едни същества, които преди 34 години общо взето гравитираха около властта и служеха за временна утеха на партийни величия. Много от тия сгодни женици направиха кариера от легло на легло, а утайката на българската политическа класа ги постави на постове, за които не са и сънували, за да ни резилят пред света.

Сгодните женици са по-известни с леглата, през които са минали, отколкото с някакъв принос за България, а когато са се изказвали, обикновено е било като изказване на магистрална труженичка, твърдо решила да заработи договорената сума, въпреки погнусата.

Една от причините от години да не гледам телевизия е, че в момента, в който пусна телевизора, някоя от тези сгодни женици или мъжките им варианти започва да ми обяснява колко лошо било при социализма /въпреки че именно той ги издигна и им даде шанс да ни се качат на главите/, колко била лоша Русия /а повечето са завършили руски гимназии или имат дипломи от руски университети/, как трябвало да сме евроатлантици и т.н. Някак си е унизително коври да ми обясняват каква трябва да е политиката на България. Дори и мъжки такива.

Погнусата е тотална. Проблемът е, че толкова много ни набиха в главите толерастията, че народът ни няма силите и дори не се сеща тия да ги подхване с метлата….

Елена Гунчева-Гривова