19.05.2024
Светослав Атаджанов

Светослав Атаджанов

Американците адаптираха френската поговорка „Cherchez la femme” в „Търсете парите“ според собствения си грабителски манталитет.

Напористите янки откровено предупреждават, да не се напрягате и да се опитвате да свързвате думите им с факти, фактите – с мнения, действията – с публичната им обосновка. Мотивът на действията и изявленията им винаги е един и същ, стоманобетонен и съответстващ на въпроса: „И какво ще получа от това?“

Цялата американска геополитика идеално се вписва в тази формула и пасва точно на всичко, което се случва около САЩ, или по тяхно предложение. В частност, всичко свързано с външнната политика и източния вектор е отговорът на този вулгарен въпрос, като се започне от изявленията на вече напусналия белия свят топ идеолог Бжежински и се стигне до словесните изцепки на сенилния Байдън.

Задачата, която Big Brother решава, винаги е еднопосочна, като стрелка на компас: – „Дай това, което имаш, и ще дължиш останалото!“

Когато „клиентът“ е послушен, Big Brother е доволен и в добро настроение, като само от време на време чисто символично подритва васала, за да не забравя мястото си. Ако внезапно започне „бунт на кораба“, васалът може да бъде публично наказан, като стриктно се режисират всички етапи на екзекуцията и демонстрира на останалите колко това е неуважително, а последиците – „Ужасни“.

След 1991 г. Хегемонът решава идеално проблема си No1, като редовно освобождава джобовете на васалите си от излишните им банкноти и ресурси, а в замяна щедро ги дарява с „Евроатлантически ценности”

Светослав Атаджанов