25.04.2024

Няма спор, че България вече не е същата след управлението на най-безпринципната коалиция, след безумието 3-5-8 на Царя, БСП и ДПС.

След като поредното “отроче” на ДПС с името ИТН съсипа два Парламента, бе напълно нелогично да ги поканиш да се борят срещу създателите си и то в тандем с тъмно сини и ярко червени, които пък рязко преглътнаха дългогодишната си омраза един към друг, за да влязат отново във властта?

Какво произлезе от това за бедният, едвам свързващ двата края българин?
Първо приеха “изключително” важният закон за златните паспорти, после последва гордостта на Кирил и Асен – а именно раздаването на 4 милиарда от нашите пари на бизнеса, за да дотира цената на тока!
Иначе бизнесът щял да фалира?

Като се замисля, всъщност по-голямата част от едрия бизнес е на ДПС, ГЕРБ и БСП, както и на няколкостотин бивши Седесари, които “неволно” приватизираха каквото могат!
И така с парите от данъците на бедните, Кирил и Асен подпомогнаха богатите, които можеха просто да си намалят печалбите в периода на кризата и да поемат своята част от нея!
За да ви го обясня най-просто:

Собственикът на шивашката фабрика Х с 1000 служители, които работят за него от 20-25 години за малко над минимума дотираха с парите от данъците си своя шеф?
Всички ние подкрепихме Домусчиев и всичките му фабрики, Пеевски и още стотици подобни на тях милионери и милиардери!

Представете си, всички ние дотираме от месеци съществуването на абсолютно всички казина в България? Помагаме им с нашите пари да продължават да ни обират, като им дотираме тока?
За някои от вас това може да е нормално, но на мен ми се струва БАНАЛНО/СКАНДАЛНО!
Същото се случи и от събота, когато дядото с автомобил на 25 години и всички лачени протежета на ГЕРБ, ДПС и БСП с коли за по 200 000лв ще получават еднаквите 0,25лв на литър?
Тук отново не намирам логика, но кога ли е имало такава в българската политика?
Веднага след падането на правителството се оказа, че спешно трябвало да се приемат 22 закона, за да можем да усвояваме парите от ЕС?

До тук добре, но защо не ги приехте до сега след като сте знаели, че са толкова важни, защо??
Като се замисля отново и осъзнавам, че нямам нито един приятел или познат, който да е взел и 1 лев от ЕС в последните 15 години, а аз познавам доста хора?
Почти съм убеден, че и за идващите милиарди няма да се доредим, но все пак е хубаво да имаме надежди..

Така че ще препоръчам на мислещото население да не се страхува от избори с които ни плашат, нито от загубата на пари от които нищо няма да разберат!
Другото “есенциално важно “ за нас, което Правителството успя да направи, бе да засили нашите братя и сестри от Македония към ЕС.

Вярно, че голяма част от тях ни смятат за Фашисти и крадци на тяхната история, че вместо да намерим начин да им обясним, че ние и те сме едно, че не сме фашисти, че не ги мразим, че омразата няма да им помогне, ние вдигнахме рейтинга на Макрон, а в очите на Македонците се превърнахме във враг номер едно?

Помня преди 7 месеца какви закани имаше, какви обещания за “изчегъртване” на едни хора, но Гешев още си е Шефче, Пеевски си е в Парламента, Кошлуков командва в БНТ, а боклуците които Слави Трифонов довлече си назначиха още стотици себеподобни на тях във всички възможни места в държавната администрация!

В следващите години ще изхранваме и тях, понеже са ни малко хрантутниците на ГЕРБ, ДПС и БСП.
Все пак имаше пробив, дори и само частичен:
Държавата си върна една от границите и това наистина е достойно за уважение!
В същото време всички ние разбрахме, че Путин и Русия са напълнили държавата ни с агенти, всякакви агенти и на всякакви места!
Изгонихме ги на куп и почти скъсахме отношенията си с една от великите сили на този век?
Аз лично съм ЗА изгонването на тези хора от България, но се запитах логично:
Ама само Русия ли има агенти в България?
Как не хванаха някой шпионин на Америка или пък такъв на Турция?

Вероятно няма такива, нищо че ДПС си е откровена Протурска партия и в нея е пълно със 100% агенти на Ердоган и неговата мания за връщането на Турската Империя?
Нищо, че Америка за България финансират изцяло Десните, както и десетки сайтове и медии?
Не ме разбирайте погрешно, изобщо не защитавам Путин, нито страдам за него и неговите изгонени служители, просто ми се иска да подхождаме еднакво с всички!
Другото положително е, че Лукойл плати 15 милиона годишен данък за първи път откакто е в България!

Парите са нищо на фона на реалната печалба, но е важно да осъзнаят, че нещата вече са други!
И в тази връзка ми се иска да попитам Кирил и Асен, дали няма шанс да изкрънкат и някой лев от нашите партньори от Америка за тяхната военна база, която имат в България и за която до сега не са ни дали нито стотинка?
Всъщност, ние сме им партньори от 30 години, а още сме с визи за там?
Нищо че им дадохме въздушно пространство, за да бомбандират нашите други братя и съседи от Сърбия, нищо че наши военни умираха в Либия, Афганистан и къде ли още не?
Нищо че от години сме подложени на огромен бежански натиск благодарение на тяхната борба за “Демокрация” в близкия изток?

Много ми се искаше и някой от Промяната да беше поискал неустойка от американците за забавянето на самолетчетата, които предплатихме на 100%???
Всяка една друга държава щеше да си потърси правата, да заведе дело и да го спечели, но ние се борим с Мафията и нямаме време да покажем на света, че сме независими?

Накрая ще си позволя да кажа, че донякъде искрено симпатизирам на младите хора от ПП, дори гласувах с надежда за тях, но силно се надявам в следващият Парламент те да се опитат да бъдат по-малко зависими от трети държави, да изгонят от властта всеки свързан с ДПС и ГЕРБ, както и да намерят по-стойностни и чисти партньори, за да преборят мафията в България, както и тази в ЕС…

Иван Иванов

Може да бъде изображение с един или повече хора