24.09.2024

Какво щеше да се случи, ако телевизори или мобилни телефони избухваха в Германия, Англия или Украйна? Самият факт, че в Ливан в момента умират и страдат стотици жени, деца и мъже, които не са Хизбула, а нашите либерали се скъсват да злорадстват и радват на смъртта им, дори и на невинни, е нещо, което само по себе си показва натурата им. Синтетични, безчувствени биологични изверги. Корпорациите обожават такива. Втълпява им, че са висша недостижима раса. И че имат враг.

Над 1/3 от населението на Ливан са християни, много от които ненавиждат Хизбула. Ако продължава тази политика „ама тук избихме 10 „терориста“ и покрай тях 1000 цивилни, много лесно ще настроиш всички срещу теб, независимо кои и какви са. И независимо от абсурдната медийна манипулация и изкривяване на реалността. Природата съвсем естествено ще създаде търсене на други центрове.

И ако искаш да управляваш ресурсите на света, не е ли по-добре да използваш силата на дипломацията, а не да размахваш и създаваш конфликти навсякъде, а после да изфабрикуваш куп оправдания и етикети, за да прикриеш вече изпепеляваща ти алчност и жестокост.

Текат им лигите от садистичен кеф, че някъде умират хора. Никой не знае колко са жертвите в Газа, дават кадри на баща, който в ръцете си държи дете, чийто крайници са изтръгнати и се висят само на няколкото останали сухожилия. Но хей, това са терористи, казаха го по телевизията. Всичко е заради Хамас. Хамас са виновни. Същите, които не бяха толкова антипатични, когато развяваха знамената на сирийската опозиция и които както признава Ехуд Барак, са получавали пари от Израел за да разцепят палестинците.

Истината е, че обществата започват да се радикализират главоломно. Наричаме Израел „единствената“ демокрация, която обаче затваря милиони хора в открит затвор и не им позволява да излизат оттам, нито да имат демократични права или да гласуват. Като хитро изобретява оправдания.

Ако съм израелец бих се запитал защо министър на финансите е Безазел Смотрич, който иска да наложи т.нар. „Решителен план“ – план, в който на палестинците се предлагат три възможности: пълно подчинение без право на религия, напускане на страната или…смърт. Да ви напомня на нещо това? Същият Смотрич, който излиза на публични изяви с карта, на която са добавени към Израел части на Сирия, Ливан, Египет и Йордания.

Още по-шокиращ е случая с Итамар Бен-Гвир – министър на националната сигурност. Той сам се е обявил за Каханист, последовател на екстремиста Кахани, който дори САЩ го е обявил за терорист. В дома си държи портрет на Барух Голдщайн, който при масова стрелба убива 29 палестинци и ранява 125 други.

Това нормално ли ви се струва? Вече дори и Джосеп Борел, върховен представител по външните работи на ЕС, публично порица Бен-Гвир и Смотрич, като поиска налагане на санкции. Дали обаче корпорациите ще му позволят такова нещо?

Управляващата партия в Израел „Ликуд“ води началото си от други екстремистки организации, като неин лидер до преди ерата на Натаняху бе Ицхак Шамир, който преди това бе лидер и лицето на организацията „Лехи“, обявена дори от САЩ за терористична. „Лехи“ стана известна с клането в Дейр Ясин, където уби 140 палестински селяни, както и с убийството на Фолке Бернадот, шведски благородник, спасил хиляди от Холокоста и който е бил пратен от ООН за да състави доклад и

да преговаря за мир в Палестина и Израел.

Да ви звучи това като демокрация и като нещо нормално?

Всички тези неща ги знам не от араби, а от евреи, които разказват за опасенията им. Не си мислите обаче, че го разказвам за да демонизирам някого, а защото фактите не се знаят и се разказва само едната част от смразяващата история.

Но не си мислете, че продажните арабски лидери са цвете за мирисане. Те можеха да решат този конфликт отдавна, ако не си харчеха парите по проститутки и казина. Или по футболни отборчета и вили в Европа. Саудитска Арабия може да е една от най-богатите страни в света, да строи лъскави сгради и да дава космически заплати на застаряващи или алчни футболисти, но в същото време не може да произведе и един пирон. Да не говорим за производство на високотехнологични стоки. Лидерите им, освен да точат лиги по проститутки, единствено финансират изкривен ислям, и създаването на орди от зомбита. Страните им са културни дупки, неспособни да произведат нищо, освен радикализъм и простотия. И каквото да прави Израел, поне знаеш, че си следват интересите и имаш някакво разбиране, въпреки отвращението към методите им. Докато тези арабски лидери, накачили се като палячовци с чаршафени облекла за показ и имитация на автентичност, само будят отвращение и погнуса, срам и позор. Иде ти да им пожелаеш стадо камили да ги стъпчат. Няколко пъти.

 

Повечето страни в този регион дори не знаят как и кой им е начертал границите, повечето са с прави линии, един Бог знае как са правени. Разделят еднакви етноси и религии на различни територии, смесват неестествено и изкуствено с други. Пак британци и французи са ги чертали, ръководени от алчност и разпределение на блага. Бизнес линии.

И накрая, приятели, както неведнъж съм споменавал, обикновените хора от Израел, Газа и Ливан ще го отнесат. Омразата ще се мултиплицира, а уродливите им политици са нищо освен проводник на чужди интереси, които по никакъв начин не ги е грижа за онзи обикновен човек, който няма нищо против да изпие „мате“ или „чай“ с евреин, мюсюлманин или християнин.

И политическите анализатори трябва да са геолози. Защото алчността и жаждата за ресурси доведоха първата и втората световна война, същите ще доведат и трета.

Ако искате да добиете представа защо Русия и Иран, изгледайте клипчето за доказаните запаси на природен газ.

И че от години ви разказвах за залежите в левантийския басейн.

– този пост колко мислите ще издържи?

Daher Farid Daher – Lammoth