03.05.2024

Анастасия Гешева

Коментарът ми за случващото се в Близкия Изток ще е много кратък. Иран удари директно по Израел, включително по Тел Авив с дронове и балистични ракети. Три вълни през изминалата нощ. Целите са летище Бен Гурион, военни обекти и американските бази, включително ядрени обекти. Иран пръв призова СС на ООН и се позова на член 51 от Устава на ООН. Сега това направи и Израел, иска изслушване в Съвета за сигурност, като казва, че Иран е нападнал Израел. Значи когато Израел напада посолства и палестинците не е проблем, когато тях ги нападат, е проблем. Не споря. Показвам буквално с три изречения геополитическата обстановка след тази очаквана нощ. Русия и Китай мълчат.

Тук ще кажа, че Лавров прекара 3 дни в Пекин тази седмица и съм убедена, че ударът на Иран по Израел има зелена светлина и в Москва и в Пекин. Най-интересното е, че Байдън мълчи. Говори Остин. Бла Бла Бла, обаче CNN казва, че Байдън казал, че САЩ не искат война с Иран. 😄😄😄 Същото каза и Тръмп. Събитията в Израел не са на първите страници днес на Запад. А това е най-сигурният белег какво точно става. Ще ви кажа, записвайте си, защото само тук ще чуете това! 😂 САЩ (и Англия) използват Иран като прокси, за да свалят Биби от власт. С любезното съдействие на Русия и Китай. Това е.

Сега следва ответен удар на Израел по Иран, който ще бъде последван от нов ирански удар. И така докато Биби падне. Вчера стана ясно, че Великобритания се отказа да праща самолетоносач в източния край на Средиземно море. Сега, не знам, може да нямат такъв в изправност в момента, а може и да не искат. 😁 Дронове и ракети по Израел бяха изстреляни и от териториите на Сирия и Йемен. Израел са сами. Сами. И отиват в историята

Всичко това е много много лошо за Зеленски. А руснаците идват! Интересно ми е какво ще стане в околния ми свят, когато скоро Украйна капитулира пред Русия? Защото вече обясних, че Западът приема капитулация. Какво ще стане с тези с украинските знаменца, с всички, които досега се разхождаха върху главите на хората със своята груба укрофилска простащина.

Анастасия Гешева