19.04.2024

Как работи цензурата във ФБ. Ето за какво ми баннаха другия профил за още три месеца.

Това интервю на Лавров, което беше преведено и пуснато от всички големи медии е чекнато като фалшива новина заради едно твърдение за Буча, което прави той, а не медиите, които го разпространяват.

Лавров е официално лице в контекста на много голям конфликт, който засяга всички ни и цитирането му е важно от гледна точка на информацията и професията на журналиста.

Факчекърите са преценили, че това е фалшива новина и са ме пуснали на пангара с още рестрикции за поредните три месеца. Срещу 4000 долара на месец от „Америка за България“.

Добре е, че ги знам поименно и ги помня тези неща.

Предният път ме баннаха, защото пуснах как Байдън се здрависва с въдуха. Целият свят го пусна и видя, но факчекърие казаха, че това е фалшива новина, защото на няколко метра от него имало хора и може би Байдън е посегнал към тях.

Отвратителен цинизъм. Не са баннали никоя западна медия заради ежедните лъжи за рака и комата на Путин, напредъка на Украйна в Донбас и прочие лъжи. Иначе Фейсбук е много ок.

Свобода, която не сме виждали и която скоро ще загубим, защото успехът задължава да се интегрираш в дяволските неща. Това е закон, който не може да се заобиколи.

Моят апел е да не наричат това свобода на словото, а да обявят официално цензура – всичко, което не мислим и най-вече не чувстваме към престъпния и корумпиран режим на Зеленски (който има близо един милиард долара според немската преса докато е президент преди войната)- най-успешния корупционер в една от най-корумпираните държави.

Явор Дачков

Бележка на Веселина Томова: Моите три профила плюс страницата на сайта АФЕРА продължават да бъдат блокирани за месец. Пускат се само за ден и отново са блокирани пак за месец, след месец… С „аргументи“ същите, каквито описва Дачков.

https://afera.bg/