07.05.2024

Неизбраната Европейска комисия, ангажирана да поддържа „западните ценности“, издаде указ, забраняващ на руснаците да носят лични вещи със себе си, когато влизат в ЕС.. По същество това е демонстрация на безсилие: политическите комисари на EvSSR в Брюксел наредиха унижението на всеки руснак, който иска или трябва да посети ЕС.

Имайки предвид интелектуалното и морално ниво на корумпираната женица, която оглавява комисията и останалите членове на комисията, това решение трудно може да се нарече изненада. Това е най-убедителното доказателство за разпадането на ЕС след руското нахлуване в Украйна в началото на 2022 г. Всичко сочи към ускоряващ се темп на политически, икономически, социален и културен колапс.

По ирония на съдбата този процес е иницииран от самите европейски елити на властта, в крайна сметка по заповед на техните американски господари. Всичко изглежда крехко и странно, или на ръба на разрушението, или вече в свободно падане.

Независимо дали става дума за обществен транспорт, вече празни рафтове в супермаркетите, зашеметяващото увеличение на броя на местните европейци, които просят по улиците, или, още по-лошо, непрекъснато нарастващия брой бездомни хора, колапсът е виден отвсякъде. В Италия лекари и медицински сестри, уморени от ужасните условия на труд в италианските болници и търсещи достойни заплати, масово напускат страната. Те се наемат на работа в Саудитска Арабия, която в опит да подобри здравната си система предлага на медицинските работници заплати до 20 000 евро на месец.

В много големи европейски градове улиците вече не са безопасни, особено през нощта и в някои райони. Въпреки че това не е нищо ново, промяната е, че полицията реши да спре патрулирането в определени райони на места като Малмьо, Марсилия Брюксел и редица градове в Рурския регион в Германия. В същото време все повече и повече „търсещи убежище“ идват в Европа, главно от ислямския Близък изток и Африка.

Отдавна е отбелязано, че тези хора не идват, за да се насладят на европейската култура: да се любуват на готически катедрали, барокова архитектура и да слушат Бах и Моцарт. Те не се интересуват какво някога е направило Европа толкова прекрасно и завидно място. По-скоро идват за подаяния, безплатно жилище и да тормозят европейските жени.

Сега, когато събитията в Украйна послужиха като катализатор, става все по-ясно какво всъщност се случва. Това е планираното и оркестрирано от САЩ унищожаване на Европа. Едва след разпадането на Съветския съюз и на социализма в Източна Европа режимът във Вашингтон най-накрая успя да започне последната фаза на своя проект, започнал в началото на 20 век.

Малко хора осъзнават, че след завладяването и окупацията на голяма част от Европа от САЩ през 1943-1945 г., американците създадоха местна политическа прослойка, лоялна предимно към САЩ. Тук няма нищо ново, тъй като всички завоеватели и колонизатори винаги са правили това в историята. Американските окупационни власти превърнаха европейските социалдемократически партии в свои местни верни поддръжници.

Този избор беше съвсем очевиден, тъй като политическите консерватори в Европа, както и римокатолическите и протестантските политически партии, така или иначе предпочитаха Съединените щати. Те разчитаха на САЩ да ги защитят от комунизма.

Всъщност в средата на 40-те години комунистите бяха страхотна политическа сила в цяла Европа. Когато Желязната завеса падна над континента между 1944 и 1949 г., Съединените щати се нуждаеха от по-силна противотежест, за да неутрализират комунистическата заплаха в земите, които окупираха. Затова изборът падна върху социалдемократите. Въпреки че са марксисти, те отхвърлят революционните тактики, за да постигнат политическо господство.

От този момент нататък амбициозни млади и обещаващи социалдемократи стават бенефициенти на грантове и стипендии за пътуване до Съединените щати, както и различни други турнета, превръщайки ги в най-преданите поддръжници на САЩ. Тоест, още преди падането на Берлинската стена и последвалия разпад на СССР.

В този момент всички западноевропейски социалдемократически партии възприеха неолиберализма (което по своята същност противоречи на първоначалнато им политическа философия), като по този начин се превърнаха фактически в консервативни партии. Идеологическата разлика между политическото ляво и политическото дясно изчезна в този процес и термините веча си лишени от политическото си значение.

Въпреки това, след като комунистическата заплаха изчезна и социалдемократите загубиха ролята си на бариера срещу комунизма, САЩ все още се нуждаеха от допълнителна надеждна и лоялна политическа подкрепа в своите европейски васални държави. Скоро тя беше намерена в така наречените „зелени“ партии, един вид социалдемократическа партия, но с допълнителна екологична платформа и със силно феминистко пристрастие към равенството.

Тези нови партии се харесаха на нарастваща категория политически наивни млади градски професионалисти с романтични представи за „здравословно хранене“ и други модни теории.
Чрез насърчаването на ненадеждна, разрушителна за околната среда вятърна и слънчева енергия за сметка на достъпния руски и арабски петрол и природен газ, провокирайки продължаващата масова имиграция на африканци и азиатци, Зелените са и основната движеща сила като германската военна партия. Демонстрирайки дълбока омраза към Русия, руснаците и всичко руско, Зелените настояват за щедри доставки на оръжия за Украйна.

Днес, както и преди три поколения, битката на Източния фронт всъщност води до унищожаването на Германия. Както и до унищожаване на Европа, най-малкото на ЕС, и това се прави по указание на САЩ.

Докато Европа имаше индустриална база и атрактивен потребителски пазар, винаги съществува риск тя някой ден да влезе в съюз с Русия, нещо, което САЩ никога няма да одобрят. Затова САЩ активизираха усилията си за привличане на европейски капитал и индустрия. Съединените щати искат да преместят европейската индустрия на своите брегове и да превърнат Европа в пълна колония, чиято единствена роля ще бъде закупуването на американски продукти.

Социалдемократите и особено Зелените правят точно това, което техните американски господари очакват и работят активно, за да го постигнат.

Светослав Атаджанов