19.09.2024

Може да бъде изображение с текстово съобщениеМоже да бъде изображение с текстово съобщение

Едва дошла демокрацията, и новите демократи започнаха да разпродават България. Концесиите са един от най-гнусните и безродни инструменти за този грабеж. На концесия са дадени водите, плажовете, небето, златото и среброто ни. Срещу жълти стотинки за държавата.

По тези земи злато се е добивало много отдавна. Народна Република България също имаше златодобив. Защо и кое наложи канадска компания да взема българското злато и сребро? Срещу някакви 2 % комисионна? И то ако са налице определени условия. Виждате този меморандум. По договора има и други подобни. Приема се, че няма да има внесен депозит като обезпечение. Приема се международен арбитраж /а то се знае в чия полза е/.

Интересното по договора с „Дънди“ е, че нищо не се казва за другите полезни изкопаеми метали. Които понякога са с по-високи цени от златото.

Ама някои политици си позлатиха живота, образно казано, с тези договори и меморандуми. В една нормална държава, подписалите щяха да отговарят за безстопанственост, ако не и за държавна измяна. В България си харчат паричките и ни се хилят в лицата, защото знаят, че са безнаказани.

По договора за златото ни има много интересни неща. Част по част. Впрочем последно коя политическа партия повдигна въпроса? Коя поиска прекратяване на концесията /и не само тази/? И като юрист ще ви обясня – няма договор, който да не може да бъде прекратен.

Докато ядем кебапчета и пием бира и пляскаме хора по площадите, изнасят златото и водата ни. Скоро и без земя ще останем. Защото народ, който не си пази завоюваното с кръв от предците си, става племе, разпръснато по света. Докато и то изчезне…

Елена Гунчева-Гривова

* Благодаря за документите на един господин, който преди няколко години ми ги изпрати и който ги беше получил след сериозна съдебна битка за предоставяне на информацията. За съжаление, името му остана в чатовете на изтрития профил. Ако някой ми припомни кой беше, ще напиша и името му, защото подобни хора заслужават не само благодарност, но и уважение за смелостта си да се борят със системата.