16.09.2024

КАК СИ ТРЪГНА ОТ ПРЕЗИДЕНТСВОТО КАНДИДАТ-ПРЕМИЕРШАТА

И… защо не се намери поне един журналист да зададе най-важните въпроси свързани с „твърдото“ поведение на г-жа Кожарева

Противно на някои виждания, че г-жа Кожарева се държала достойно и си тръгнала гордо, аз мисля че се опита да прикрие жалката роля която нейните кукловоди и отредиха. Почти като артист, който за първа роля е тренирал, тренирал… вкл. и пред огледото. Толкова заучени фрази, толкова демонстративна „убеденост“ и вяра в себе си, наистина сме виждали и чували само в говоренето и поведениято на Борисов и Пеевски.

Но големите въпроси трябваше да бъдат зададени от журналистите. И въпросите са:

1. В експозето преди да престави проектокабинета, г-жа Кожарева заяви гарантиран диалог с институциите. Как този диалог се води с президента? Как дипломатично се гарантира спокойствието на държавата? Как се управлява в ситуация на политическо противапоставяне? И това ли е начинът на управление на служебен кабинет – с ултиматум?

2. С КОИ ДРУГИ ПОТЕНЦИАЛНИ И ЕВЕНТУАЛНИ БЪДЕЩИ МИНИСТРИ Е ГОВОРИЛА Г-ЖА КОЖАРЕВА? Кога, къде и колко време им и отделила?

3. По силата на кой закон и с какви правомощия г-жа Кожарева е водила разговори със синдикати, с други нива на управление в Министерство на вътрешните работи?

И на финал, в какво качество г-жа Кожарева се появи в „триъгълника на властта“, придружвана от министър Калин Стоянов? Това и за двамата е не само НЕДОПУСТИМО, но и жалко!

Да не говорим за подкрепата на полицаите, КОИТО НЯМАТ ПРАВО ПО ЗАКОН ДА ПРОТЕСТИРАТ, ОСВЕН АКО ПРОТЕСТИТЕ ИМ СА ОРГАНИЗИПАНИ ОТ СИНДИКАТИТЕ В МВР. Действията им показват, че не само че не спазват законите, но и не ги зачитат, като ги нарушават.

Любомир Кольовски