18.10.2024
straxil

Страхил Ангелов

Като партиен член очаквам от БСП да отговори категорично на няколко въпроса, които възникнаха през последните дни, а именно:

1. Споделяме ли гордостта и ентусиазма на Главчев, който с апломб нарича България „източен фланг“? Това ли е бъдещето на децата ни – да бъдат нечий фланг?

2. Считаме ли Русия за заплаха и руския народ за враг? Оговорът на този въпрос е ключов, за да бъдем честни с избирателите си, защото според мен в момента най-голямата заплаха за сигурността на България и на света като цяло е НАТО и тези, които ръководят организацията.

3. Намираме ли за редно обрулена България, в която се събират пластмасови капачки за закупуване на линейки и кувьози, да финансира безсрочно самодържеца Зеленски, който забрани изборите и „управлява“ Украйна извън мандата си? Даваме ли си сметка колко неща, които липсват в България могат да бъдат набавени или построени с 80 милиона евро, които са 157 милиона лева, вместо тези пари да се изсипят в джобовете на оплисканата с кръв клика на Зеленски!

4. Ще преговаря ли БСП с Делян Пеевски за съставяне на някакво бутафорно „програмно“ правителство, каквито тезиси се лансират от някои хора в публичното пространство. Изобщо счита ли някой за сериозно дори да се мисли за какъвто и да било кабинет излъчен от това Народно събрание, при положение, че в половината парламентарни групи има разцепление и не е ясно кой реално ги ръководи и съответно как биха гласували различните фракции. Считам, че при този разпад, който всички наблюдаваме и при изключително ниската представителност на деветоюнци, да се говори за правителство е несериозно. Няма нужда да се опитваме да внушаваме на народа неща, в които самите ние не вярваме – това е демагогия, която вече не импонира на никой. До скоро „експертен кабинет“ в превод означаваше да се пробутат калинките на Пеевски през различни политически партии и същите да бъдат представяни като „независими експерти“. Днес това вече не важи, просто му мина времето, защото самия Пеевски не контролира ДПС, а от там и много други организации и институции.

5. Каква е позицията на БСП относно провеждането на референдум за отлагане на членството на България в Еврозоната? Считаме ли, че отказа от национална валута без допитване до народа може да се разглежда като „демократична практика“ и намираме ли за редно подписите на над половин милион българи да бъдат най-брутално и арогантно изхвърлени в кошчето за боклук?

Важно е да се има предвид, че по-голямата част от членовете и симпатизантите на партията се подписаха под искането за референдум, включително и АЗ!

Време разделно е и „снишаването“ няма да помогне – то не е и никога не е било решение в политиката! Нещата трябва да се наричат с истинските им имена. Времето на нищо незначещото политкоректно говорене отмина другари. Съдбата обича смелите!

Страхил Ангелов