25.04.2024

Добро утро, Кики, как си, добре ли спа? Не те ли мъчи носталгия? Мъка някаква, по България от миналата година… Гледах ви стриймингите тогава, с теб и Асен в Добрич и Петрич. Даже коментирах най-искрено: никой не е по-силен от илюзията и надеждата. Затова победихте с абра-кадабри всички сериозни послания. Вие раздавахте обещания като захарен памук на селски панаир – лапнеш нещо, глътнеш нищо, дет’ се вика; сладък в началото – горчив накрая.

Кики, ти не ми се обади, криеш се – разбирам те. Аз не съм от тези, дръжките на микрофони, на които можеш да се разпоредиш: айде, давайте да го запишемЕ отново, защото е влязъл в кадър непокорен репортер, който те подразни с въпроса си за парапета и ти го изръга в корема. За подобен жест в Америка медиите щяха да те линчуват. Но в България безропотно те отразяват. Смешни са ти, нали?! На мен са ми противни. Нейсе.

Не им вярвай на големите телевизии – ще похарчат парите, с които сте ги сайдисали и ще се обърнат срещу теб като хищни хиени – питай бате си Бойко, той им яде попарата на тези подли медийни перачки.
Кики, ти по-добре не ми звънѝ – айде, нѐма нужда. Който трябва ми се появи. Татко ти Петко ме покани: “Когато посетите България, ще се радвам да се запознаем и да си поговорим. Предпочитам личен контакт, за да се доверя на човек”. Добре, така да бъде. Благодаря!

Ще я посетя аз България скоро. Без Бойко Рашков в МВР, ситуацията ми е безопасна вече. Спряха да арестуват журналисти по сигнали на спор(т)ни министри.
Интересна фамилия имаш ти, Кики – един с един не се разбирате, жестоко воювате, мани-мани, някой ден ще се избиете…словесно, де. Чичо ти Георги Ганчев няма да се предаде. Защото с Асен сте го измамили – той ви е запознал с китайски милиардер, вие сте го гепили и бизнес сте направили, а за него… среден пръст и а’ре бегай, че ще метемЕ.

У чичо ти Георги само гняв и омраза сте оставили. Тарикати сте вие. Печени. Така са ви учили в Харвард: важна е печалбата, другото е без значение. “Напред и нагоре, останалото е мълчание”. Ноооо, и в България людете не ядат доматите с колците. Той те издаде за двойното гражданство и още много неща знае. Така че… миналото те дебне и откъде ще изскочи, не се знае.
А, чакай да те попитам нещо важно, Кики. Ти, с оня сайт за запознанства приключи ли? Нали стана сакатлък през януари – нещо се беше показало твоето име, закачено за Grindr, най-голямата социална мрежа за гей, би и транс запознанства. На мен пък да видиш какво ми се случи. Преди седмица започнаха масирани кибер-атаки: звънят ми, заливат ме със сексуални покани, бомбардират ме с любителски видео-материали на еректирали пениси някакви дефектирали мъжеподобни. На някого не му издържаха нервите – “поръча” ме да ми пускат телефонния номер и моите снимки от Фейсбук в порно-групи в Телеграм. Не си ти, нали?! Не вярвам да си паднал толкова ниско, все пак сме комшии.

За първи път, Кики, журналист е мишена на телефонен тероризъм от нов вид – през анонимни групи в Телеграм; двамата руснаци, които го притежават, на никого информация не дават, даже на ЦРУ за терористични групи. Страшна работа. Изгонили са ги от Русия и те се били прислонили в Лондон… ох, аз само да ги срещна, ще ги изръгам, както ти изръга Караколев, досадника, с въпросите за Лена.

Кики, предай моите поздрави на хубавата Лена. Момиче с характер. Асен и Лорер я натириха от “промяната”, но тя си остана до теб – вярна, мила, добра, грижовна…любима, съветничка и психотерапевтка. Тя на мен ми е много симпатична. Модерна. Учена. Успява да кешира връзки и познанства. След вашето слаломиране по коридорите на властта, нейната адвокатска кантора стана по-богата. И не е да кажеш нещо алчна. Радостин Василев, например, е харизал от “Сердика спортни имоти”, докато беше министър на спорта, само 117 350 лева. Че това в днешно време пари ли са?! Ти си успешен бизнесмен, затова направи инфлацията в България висока, не си играеш на дребно. А Руди – скръндза. Защо изобщо му позволи да си капарира място в партийните листи на “Продължаваме промяната” с някакви жълти стотинки?! Ама ти си го познаваш вече – евтин във всяко отношение: облечен във фейк-брандови дрешки от аутлетите в Дубай и Истанбул; някъде от български битпазар си намерил и приятелка – представя се за психо- нещо-си, изгонена от института за неорайхианска психитерапия на Мадлен Алгафари, след скандал с Етичната комисия. Тя, тази Ралица Младенова, впрочем, разказвала, че ти няколко години си бил пациент на нейна колежка. Верно ли, бе?! Ами да, може, понеже още не си бил срещнал Лена. Г-ца Бориславова има класа. А тази на Руди – посредствена някаква тунингована държанка. В смисъл, че Радостин я държи скрита-покрита, ползва си я за шпионка. Нали си чул за историята в ресторант “101”?! Значи Радостин-смелия я пратил да му съобщи кога Александър Сталийски ще напусне заведението, за да влети той с Венци, дето лепил в Плевен мокети и Сашо, който продавал прахосмукачки в Пловдив, да плашат клиентите и да викат, че ще развалят договорите за наем. Министър Лечева ги уволни от тотото и спортните имоти; шампионка е тя, не се церемони.

Та, тази, значи, Ралица Младенова, психо-нещо-си, не знам каква му е на Руди: почасова ли, седмична ли, месечна ли… домакиня, имам предвид, защото дядо й е бил готвач, та тя му прави (за)пръжки и сметанови торти… нещо на такова ми прилича, като гледам твоя нов приятел как ще си спука саката, втасал е като тесто за погача. Теб, Кики, те разбирам – не можеш да си прибереш на “Шишман” Лена, тясно ви е, как ще се разминават с Линда на 80 квадрата?! А Руди що не приютява Рали; апартаментът му бил тристаен, викат, ти беше там, видя, нали се срещаше с ренегатите на Слави – в хола сте се наговаряли, а Виктория Василева от спалнята ви е наблюдавала. И да се чудиш, защо Руди не е извикал Рали да ви обслужва от кухнята?! Тя, горкичката, разказват ми нейни приятелки – след дълга връзка с разведен мъж с дете, налетяла на Радостин – и той разведен мъж с дете. Ехххх, не му върви на това момиче – на 37 години без семейство и дете… а, бе, не е лесно, голяма мъка си е. Което не оправдава, разбира се, че се е примирила с ролята на слугиня, някак не е ли това под достойнството на всяка уважаваща се жена?!

Кики, един жълт сайт е писал, че тази Ралица Младенова била връзката между теб и отцепника, тя била взела хонорара. Не, не вярвам на това, хич. Ти не си такъв човек. Действаш по метода на убеждението. А какво по-въздействащо от това да омагьосаш някого, че ще го направиш министър?! Ей, на, Георги Георгиев от ИТН, как ти се хвана на номера?!

Да ти обадя, Кики, за един майтап. Красивата съпруга на Радостин – Нина, го е зарязала миналата година, заради един страхотен мъж от родния ми Петрич – те двамата са полицейски шефове, сериозни хора. Той, Радостин, затова иска да стане вътрешен министър – да им бъде началник и да си отмъсти, защото още се гърчи от мъка по жена си…

Кики, значи много внимавай с това ренегатче: макар да е тежък в кръста, много е лек на полети към небесата. Да ти кажа какво е станало в парламента миналото лято. Помниш, нали, как Слави се огъна и се отказа от Николай Василев, когото беше номинирал за премиер?! Тогава, в стаята на председателя на Народното събрание, влетели Виктория Василева, Радостин Василев и Иво Атанасов… било е мелодрама по боливудски. Иво се разридал, не можел да понесе, че няма да стане министър на правосъдието. А пък бившият (изгонен!) адвокат на ЦСКА и понастоящем адвокат на “Арда”-Кърджали, направо се прицелил в премиерското място; помолил Ива Митева да изпрати sms на вожда Трифонов: защо не предложиш Руди за министър-председател. Е, айде сега, Слави да не го е кълвал щъркела по главата!

Ти, Кики, занеш много добре как Радостин Василев стана министър на спорта. Слави искаше земеделското министерство, но Корнелия Нинова се пребори като лъвица и си го прибра за себе си, за БСП, де. Ти тогава мразеше Руди, защото те беше наричал какъв ли не: “далавера, твоето ново име е “промяна”, даже зовеше да те вкарат в затвора, заради декларацията с невярно съдържание, дето си подписвал и на президента Радев дал… обаче, ти съзнаваш добре, че големите цели предполагат да допускаш малки компромиси. Пък и толкова настоятелно Димитър Бербатов и Христо Стоичков за този ахмак те помолиха, че ти капитулира. Не че Радостин после им свърши някаква работа, де, ама легендарните футболисти откъде можеха да знаят… щом даже Гриша Ганчев се подведе по оная сделка за стадиона на ЦСКА… теб какво да те виня?! Не си оттука и си за малко.
Днес ти и Асен ще водите Руди в Габрово. Внимавай в аснсьорите, еййй, че той обича да си прави селфита, да не попаднете в кадър, че ви отиде на кино легендата за мъжествеността.

Знам, Кики, че твоите хора са те наругали, защото си монтирал предателя от “Има такъв народ” за водач в Габрово, та даже Яна Балникова, твоята приятелка, се отказа заради него от политиката. Ми, обидихте я. Но ти си джентълмен – дал си дума, там – в оня тристаен апартамент до Зоологическата градина. Чудя се, какво животно е Руди? Как ти се вижда на теб – плъх или лисица? Е, няма значение.

Габровци са умни хора, будни, интелигентни… пък и те обичат хумора, а не лъжите. Кики, гледай по пътя да не изръсите Руди от автобуса, по пътя от Габрово към Трявна е “Торба лъжи” … с Руди може да спукате от смях местните, които не са чували чак такива измислици, като тези на пишман спор(т)ния адвокат… те, хората в родния му славен град Плевен, още се тресат от смях… и от гняв, де, че ги опозори с предателството си.

Кики, ти разбра ли, на Руди в гражданското движение “Силна България” кои са му авери. Не, не, не… просто не питай. Невероятен майтап е:
– заместникът му и пиарът му от министерството на спорта – Владимир Харизанов и Кирил Веселински;
– отцепникът от ИТН Светлин Стоянов, съученик на Виктория Василева от Русе; охранител, много е симпатичен, вика ми: егати парламента, щом аз съм депутат;
– Деян Петков от Плевен – нещо като мъж под чехъл, Радостин Василев го вкара в парламента, като изкара оттам приятелите от детството си и плажни компаньони Александър Тодоров и Венцислав Петков, за да ги направи шефове в системата на спорта; та Руди накарал Христинка да живее в София в един апартамент с Деян, за да я наблюдава и контролира; пък после я заплаши, че ако не се отцепи, ще й прати едни хора в парламента… е, това го чу цяла България от записа, който Тошко Йорданов пусна на 13 юни; слушат го и прокурорите от Софийска градска прокуратура, които водят досъдебно производство по въпроса със заплахите срещу народната представителка от Плевен;
– Иво Атанасов, бившият депутат от ИТН, а сега водач на листата на ПП във Видин; бивш адвокат на Росица Кирова, бивш депутат от ГЕРБ;
– Марин Мирчев, бил се върнал от чужбина, плачел за работа, от ИТН го уредили като склададжия;
– Марияна Мечкарова, момиче за всичко на Виктория Василева, била е секретарка на ПГ на ИТН;
– Теодора Личева, доведена от Николай Радулов – кадър на Държавна сигурност, заради когото Татяна Дончева, Мая Манолова и Николай Хаджигенов не подкрепиха проекто-правителството на ИТН;
– Георги Чепишев, бивш депутат от ИТН, а сега водач в Кърджали от ПП;
– и още: някакъв, дето е опъвал кабели в шоуто на Слави, библиотекарка… такива значи ярки личности с огромни способности и авторитет.

Кики, ако това е “Силна България”, значи, ще емигрирам в Сомалия. Честно. А ти?!
Скъпи Кики, знам, че ти е мъчно за мен, джентълмен си. Харесваш ме, нищо, че съм безпощадна към теб. Така е между комшии. Пък и ти ме знаеш от Ванкувър, когато снимах телевизионен филм за българите в Канада, през 2000-та година.
А този подъл полюционист, скрит насилник, комплексар и социопат, който ме е “поръчал” на порно-групите да ме тормозят денонощно, ще го хванат. Освен ГДБОП, със случая се зае и Софийска районна прокуратура. Сигурно не знаеш, да ти кажа: от съвсем скоро, към Националната следствена служба има вече изградено разследващо звено по киберпрестъпления. Така че, Кики, ако някой те притеснява, защото ми беше казал един твой министър, че си бил смазан от притеснения, когато са ти хакнали приложението Telegram в телефона, само ми се обади – имам опит вече с телефонните терористи – ще ти помогна. Аз те харесвам, знаеш ли?! Ти си добро момче. Само не те бива да управляваш, непригоден си за властта. Не ставаш. Никак. Зеро, дет’ се вика.

А, бе, Кики, защо не си гледаш живота?!

Соня Колтуклиева
Фейсбук