20.05.2024

Кирилеее, къде си телом, къде си духом, бе?!

Седиш на дюните заедно с Линда, но мислите ти са окупирани от Лена. Разбирам те, но не мога да ти помогна.

“Не е храброст да доносничиш на ДАНС. Там е мръсно, няма смисъл да се правите на революционери, а реално да ви използват в тази кампания точно силите на задкулисието. Революционери, за които голямото постижение тази година беше да се опитат да очернят името на една от най-смелите жени в политиката днес”, написа прочувствено Кирил Петков във Фейсбук, под снимка със съпругата си и двете си по-малки дъщери, на плажа “Корал”, прегърнати.

Коя трябва да е тази смела жена?! Коя друга, освен Бориславова!

Смелата Лена, която се качи на парапета през юни 2021 година и не е слизала от там до сега. Междувременно тази шеметна брюнетка с пламенни очи и широки разбирания за морала в живота и в политиката, се прояви като сръчна бизнесдама, радетелка на публично-частното партньорство по екзотичен начин: държавната Българска банка за развитие, министерството на образованието и науката, министерството на спорта дадоха стотици хиляди на частната кантората “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, докато Бориславова управляваше държавата зад фасадата по време на правителството на “Промяната”. Не, не е задкулисие това, а театър на абсурда. Не се криеха, защото смятаха, че всичко им се полага. И никой няма право да се усъмнява в правото им да получат всичко, което поискат.

Смелата Лена била получила списъка с най-лошите в страната, който занесе в прокуратурата, а дала на автора на списъка Атанас Чобанов международен договор с гриф: строго секретно и нейни ръкописни напътствия. Тогава, тези от Бърд, бяха разхвалвани разследващи, сега са проклети предатели.

Според пряко засегнати от “ЧаталджаГейт”, смелата Лена дала на Чобанов документите за продажбата на къщата от страна на Асен Василев и Даниел Лорер на “Царицата на винетките”, за да накисне и двамата – единият, защото й е враг изначално и не иска да споделя с нея ръководството на партията, а другият – да отпадне от класацията за евроизборите и тя да пробута за Брюксел вечния си годеник от Ямбол.

Смелата Лена, както разкриха журналистът Асен Йорданов и природозащитникът Атанас Русев, е подправяла подписи, за да уреди кариерата на Кирил, действайки противозаконно, но затова пък самоуверено. Гроздан Караджов разказа в интервю за ПИК, че юристите на МРРБ коментирали юридическото творчество на говорителката на кабинета “Петков” така: “ Г-н министър, ако подпишете това, заминавате директно за затвора!”

Смелата Лена, барабар със смелите Кирил, Асен, Калина направиха “Харвард” да звучи като мръсна дума.

За мой ужас, видях смелата Лена да води, през януари, на минус 13 градуса, 5-месечната си дъщеря Деа, в количка, по заледената улица “Шести септември”, за да отиде на късен обяд с Цанко Арабаджиев, изпълнителният директор на ББР, подписал – без право на това! – договора с “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, на когото Бориславова пък беше обещала държавен пост при ротацията през юни, която, обаче, не се състоя.

Когато – за ужас на Кирил Петков и Асен Григоров, влязох с хитрост, в офиса на “Промяната” на бул.”Цар Освободител”, бебешката количка на Деа пак беше там, в коридора. Няма смелост в това, да разкарваш бебе в студа и да го държиш в пренаселената централа на партията. Ако Лена ми беше дъщеря, щях да я напляскам и да й отнема бебето, за да се погрижа за него, както си трябва.

Смелата Лена се карантинира с чуждия съпруг в държавната резиденция, защото премиерът Петков даде положителен тест за ковид-а, та изкараха сами с охраната 14 дена – легендарен престой, за който още се мълви по коридорите на властта. Ей, заради такива истории се искаше оставката на ген.Тонев, шефа на НСО, не защото не си върши добре работата. И Пламен Тончев, председателя на ДАНС, им е крив и неудобен, понеже твърде много знае. На тях им трябват послушковци като Ники, Венко, Миро, Хазарта, Деница, Калина, Манол, Венеция …

Смелата Лена излезе да брани Живко Коцев по телевизията – прибързано, несръчно, инфантилно – но кой ли е очаквал нещо друго от нея?! Бившият главен секретар на МВР е с обвинение за участие в ОПГ и не е в ареста, само защото пропя срещу бившите си приятели и партньори. Включително и срещу бившия вътрешен министър и настоящ депутат от “Промяната” Бойко Рашков … него пък как ще спасява сега смелата Лена?!

Кирилеее, тоя номер със задкулисието вече не минава, бе. Защото управлявахте заедно 9 месеца на авансцената, всичко си разказахте като се изпокарахте – така че – смени рефрена. Защото този звучи адски фалшиво, душа.

Соня Колтуклиева