24.09.2024

Калина Андролова

Кирил Петков се срещнал с Помпео да обсъжда сигурността на Балканите. Само този факт показва колко девалвирал и жалък е американският истаблишмънт и защо от десетина години губи глобалното си господство и безспорния си авторитет от близкото минало. Помпео би следвало да го замерва с кокоши яйца в знак на оценка за свършената му работа в България – слаб 2! Вместо това обаче Помпео изслушва девиантния търговец на българския национален интерес, продавача на празни приказки. И даже го уверява, че САЩ не подкрепяли автократи.

Няма да изброявам цялата линия „техни кучи синове“, диктатори из Латинска Америка и Близкия изток, които през XX век пазеха интересите на САЩ срещу съветската заплаха. Изобщо повърхностните и безсмислени разговори на Кирето са важни за Щатските фигури единствено от гледна точка на готовносттта му да обслужва васално американските задачи. Макар и като нищожно присъствие в политическата ни тъкан.

Явно Кирето се е притеснил, че Пеевски ефективно измества ПОЛЕЗНОСТТА на харвардските илюзионисти за американската амбасада. И се опитва да си гарантира изпросено доверие чрез безсмислени срещи в САЩ. Толкова жалък продавач на въздух! Цялото ПП/ДБ разбира кой основно е виновен и отговорен за провала на жълтопаветната опозиция – Киро с неговата обсесия по Лена! Глупостта е безсмъртна и наистина ако мога да перифразирам Николас Гомес-Давила, всяко следващо поколение се представя отново със своята глупост и своята разрушаваща нефункционалност.

В този ред бих казала, че и корупцията е безсмъртна! И всички идващи борци срещу корупцията се превръщат в поредните корупционери. Кирил Петков си мисли, че като се снима с Помпео ще респектира населението в България да гласува за ПП/ДБ. Мисли си, че Пеевски ще се стресне и ще внимава повече по отношение на пепейския „скъпоценен“ политически живот. Мисли си, че срещата му с Помпео го застрахова срещу удари! Мисли си, че САЩ ще му помогнат да бъде отново основен представител на американските задачи, съответно ще е защитен и подпомогнат по време на изборите. Американците са смешно наивни по отношение на манталитета на Балканите, те не схващат как функционира лъжата и шмекерджийството, и съответно човешката празнота по нашите ширини!

Това е проблем, който не е нищожен. Това е огромен проблем, който отлепя присъствието им, прави го неефективно. ПП/ДБ се притесняват, че основният им враг Пеевски унищожава смисъла на тяхното съществуване и ги прави АБСОЛЮТНО НЕПОТРЕБНИ ЗА АМЕРИКАНСКИЯ ИНТЕРЕС. Разказът на Кирил Петков за Помпео, за разговорите относно развитието на Балканите показва катастрофата, която САЩ изживяват. Ние Кирето си го знаем колко може. И най-вече КОЛКО НЕ МОЖЕ. То от шмъркане и алкохол, ако се ставало умен васал, ехееее… нямаше така да се затриваме. Но най-голямата патология при пепейството е, че излизат по телевизора да говорят срещу Пеевски, да поставят условия, пътуват до САЩ да обясняват за автократите, но зад кадър добре си общуват и послушно приклякат пред Пеевски, даже му обясняват защо се налага да правят подобни маймунджулъци – за пред електората, който очаквал от тях еди-какво си…

Калина Андролова