19.04.2024

Кмет намазан с мед

Кметът на район “Изгрев“, Делян Георгиев, откакто е кмет, допуска в района от който са го избрали да се случват много странни неща!

Най-очебийното е как едно много известно заведение за хранене/“Арабията“/ в ж.к. Дианабад на централно място – под тунела на метрото срещу сградите на „Литекс“, „Софарма“ и бензиностанция „Петрол“ да ползва безвъзмездно общинска площ от над 150 кв.м, а има договор за наем за по-малко от 10 кв.м. Как се ползват тези 150 кв.м, плаща ли се за тях и на кого, как е сключен договор, след като търг или конкурс за тях не са провеждани, или може би НЯКОЙ и семейството му се хранят там за сметка на „Арабията:??? Още по-странното е че фирмата която държи заведението, някак е получила и обществена поръчка за изграждане на мост над река „Новачица“ , чието изпълнение е забавено с над 6 месеца, а е и спорно дали крайният резултат отговаря на техническите изисквания и вид на съоръжението !!!

Кметът Делян Георгиев, продължава със странните си изпълнения, като сключва граждански договор с началника на финансовия си отдел /който е държавен служител и няма право на това/ за едни допълнителни 550 лв. на месец за сметка на общинския бюджет. Предметът на този граждански договор е това, което началникът изпълнява по длъжностната си характеристика. Това е явен конфликт на интереси и за двамата !

Д-р Георгиев /както обича да му казват на кмета на район „Изгрев“/, причинява и много финансови загуби за района, като спира дейността на един паркинг и една дюнерджийница . Договорите на тези два обекта изтичат , но не са пуснати нови обществени поръчки за тях и така общината спира да получава наем. Защо обаче това не се случва?? Отговора се крие в заведеното дело за искане на подкуп в размер на 15 000 лева!!! На 30.01.2023г от 09ч в СРС , кмета Георгиев ще отговаря какво знае за него!!!

Към днешна дата кмета на района отново злоупотребява с доверието на гражданите , като в предизборната си кампания е обещавал да намали или спре строежите в района , но в края на миналата 2022г е съдействал за увеличаване на разрешението кв.м.на сграда ,по искане на строител, разбира се това е небезизвестният АРТЕКС , за които всичко може!

В тази афера е потвърдил за проведени обществени обсъждания, но за такива гражданите не знаят!!! Може би според него , гражданите на района не са „ заинтересовани“ лица??? „Съгласно писмо с изх. № РИВ22-ВК08-201_005/03.10.2022 г. (вх. № САГ21- ГР00-912-[10]/03.10.2022 г. в НАГ) от кмета на район „Изгрев”, проектът е съобщен на заинтересованите лица, като в законно установения срок не са постъпили възражения. Към писмото са приложени доказателства по съобщаването. Съгласие с проекта е изразено и от „Разсадници и оранжерии“ ЕООД като собственици на ПИ с идентификатор 68134.803.4140.“ И ето я най-голямата щета/за която знаем/ нанесена на района за която е отговорен Делян Георгиев!!! За тези действия трябва да бъде искана оставката му или направо да бъде уволнен и съден!!!

Кметът на район “Изгрев“ участва с издаване на документи /за търпимост и неделимост на имота, а също и такива за изготвяне на оценката/ в продажбата от областния управител на София на поземлен имот с идентификатор 68134.802.626 находящ се на адрес: София, район „Изгрев“ бул. „Драган Цанков“ №25А с площ 699 кв.м /КОПРИНКОВГЕЙТ/. Стойността на сделката 308 340 лв., което е повече от 100 000 лв. под оценката на наетия от НКЖИ оценител. Имотът е на 20 м. от имота по т. 1 и за него също важи, че средната пазарна цена е над 2 500 евро. Реалната цена на имота е 3 500 000 лв, а е продаден за 308 340, т.е. – близо 10 пъти под пазарната му цена, с което държавата се оказва ощетена с над 3 000 000 лв. Тука някъде е и момента в който става ясно че може би кмета е бил „намазан с мед“ за да издаде „подходящите“ документи !!!!

Заради всички тези „дребни“ провинения , на заседание, проведено на 05.12.2022 г., Районният съвет на БСП, по предложение на Изпълнителното бюро, приема решение за изключване на районния кмет Делян Георгиев от БСП.

Те си свършиха тяхната работа…..а съдът КОГА???

Иван Димитров