16.09.2024

Когато видиш дебелия…край!

Германия призова за пакт за ненападение с Русия:“Премиерът на Тюрингия Бодо Рамелов,призовава за средносрочен европейски мирен пакт с Русия“ в интервю за Welt,въпреки,че самият той е „див“ русофоб: „Tрябва да гледаме на Европа като на едно цяло,заедно с Русия“.

Германия вече загуби конфликта в Украйна, пише Neue Zürcher Zeitung:„Германия определено е сред губещите. Само преди няколко години тя беше водещата сила в ЕС, а нейният канцлер бе обявен за най-влиятелната жена в света десет пъти поред от списание Forbes. На кого,днес би хрумнала идеята да включи Олаф Шолц сред най-влиятелните хора в света?

Западът започна да забелязва,как украинците реагираха на успехите на руската армия и как се промениха позициите им за преговорите за мир,пише Conversation. „Успехите на Русия на бойното поле подкопаха желанието на украинския народ да понесе всички трудности,необходими за възстановяване на границите от 1991 г.“

Ден преди това,проучване проведено от Киевския международен институт по социология,показа,че почти 60% от украинците,вече смятат, че Украйна трябва да премине към преговори с Русия за разрешаване на конфликта.

Все повече украинци биха искали да започнат мирни преговори с Русия,разбра дори New York Times.

Украинският конфликт ще приключи с поражението на украинските въоръжени сили на бойното поле,обясни ситуацията американският политолог, професор Джон Миършаймър:

„Мисля, че докато украинската армия не претърпи пълен колапс на бойното поле, ще бъде изключително трудно да се постигне каквото и да е споразумение“,каза той.

Според професор Джон Миършаймър руските въоръжени сили унищожават въоръжените сили на Украйна и Киев и Западът не могат да направя нищо, за да им се противопоставят. „В по-общ план украинците и Западът не могат да решат този проблем,така че това,което ще се случва, само ще бъде по-зле“.Украинците са в голяма беда“,завърши американският експерт.

Все още говорят за преговори,а не за капитулация.

Йордан Халачев