16.09.2024

Някаква певачка, която оскверни българското знаме на прайда, се извинявала на тези, които сме се почувствали обидени. Не, не сме обидени! Възмутени и отвратени сме! От една страна, от участието на музиканти на това гнусно и пошло събитие /не ме разбирайте погрешно, аз съм „за“ правата на ЛГБТ – никой да не им прави проблем, че са различни, да спят с когото и каквото си искат, стига да има съгласие, оттам нататък – другото е скверност и гнусота, имат права като всеки български гражданин – нито повече, нито по-малко/, отвращава. Защото е долнопробно. Гледките от прайда могат да накарат нормален човек да повърне /без извинение за думата/!

А това да си сложиш рокля в цветовете на българското знаме, да я съблечеш и отдолу да лъснеш по ЛГБТ дъгата и да ХВЪРЛИШ роклята, символизираща българското знаме на земята, не е обидно. ПРЕСТЪПНО Е! Дори да не отговаря напълно на състава, предвиден за престъпления срещу националните символи, то е морално престъпление. Подигравка с патриотизма и всичко българско. Подигравка с държавата. Подигравка и с българите.

Разбирам, че много певачки, поради липса на други данни, се опитват да привлекат вниманието на обществото по други, скандални начини. Но ефектът е погнуса, а не внимание.

Извиненията на певачката не ме интересуват. Интересува ме как изобщо допускаме подобна простотия на обществени места.

Елена Гунчева-Гривова