02.05.2024

В предаването Следите Остават на БНТ Канал 1 от 22.09. тази седмица, разбрахме за един господин на име Георги Иванов Георгиев, който от години наред, явно по нареждане на кмета Николай Димитров печели огромни обществени поръчки на територията на общината. Кой е този господин Георгиев, срещу който има повдигнати десетки дела за източване на държавни и обществени поръчки в цялата страна, ще научите днес. Кой е този господин и как е обвързан с кмета на Несебър ще научите също днес. Също така днес ще научите и името на онзи, който закриля корупционната схема на двамата вече 16 години.

Да започнем с далаверата им БКС, която беше спомената в предаването Следите Остават по БНТ. Как започва всичко:

Годината е 2014 през лятото на 7.08. в град София, се учредява дружество с името „КОНСОРЦИУМ БКС НЕСЕБЪР“ ДЗЗД с основна дейност строителство на сгради и съоръжения.

Консорциума е собственост на лицето Георги Иванов Георгиев от София с адрес район „Красно Село“ бул. Цар Борис №159 според документите в търговският регистър лицето е свързано и с още поне 20 фирми, които извършват дейност на територията в цялата страна. В Община Несебър този Георги Иванов Георгиев има присъствие и спечелени поръчки за близо 100 милиона лева, но това не е всичко.

 

Кметът на Несебър  Николай Димитров управлява града във вторият си мандат, мандат в който се развихря бурно строителство на сгради и съоръжения естествено след провеждането на конкурси и възлагане с обществени поръчки. На 14.08.2014 година в община Несебър е последният срок за събиране на офертите за строеж на забележете:

„Изграждане на база на БКС, гр. Несебър”

Стойността на тази обществена поръчка според обявлението от 30.06.2014 година е  6 914 152.24 лв без ДДС.

Да както вече се досещате, името „Консорциум БКС Несебър“ изобщо не е избрано случайно, защото само след няколко месеца  на 22.12.2014 г. това дружество е избрано именно за изпълнител на проекта на община Несебър обявен в обществената поръчка.

Документи за строителството и какво точно е построено  в периода 2014 – 2020 година и на какви цени, в базата на общинското предприятие „БКС“ Несебър няма публично качени никъде, но стойността на проекта в деня в който договора се прекратява на дата 22.10. 2020 година вече е 8 266 399.4 BGN без ДДС. Анекси към този договор също няма публично никъде качени въпреки изискванията в закона за обществените поръчки, според по горе изнесените факти, никой освен явно кмета на Несебър Николай Димитров не е наясно какво е наложило оскъпяването на проекта с 1 352 247.16 лв без ДДС.

Но е ясно, че схемата за ограбването на община Несебър на Николай Димитров (кмет възложител) и лицето Георги Иванов Георгиев (изпълнител на обществена поръчка) от град София е замислена още с обявяването на поръчката през месец юни и създаването на дружество през август с име близко на познатото на всички в град Несебър „БКС“ което трябва да отбележим, че е именно дружество за благоустройство и комунални строежи и по късно добвено към него и озеленявяне на територията на община Несебър добре познатото ни вече БКСО.

И ако си мислите, че тази схема с това завишаване с 1 352 000 хиляди лева в поръчката по незнайно защо причини са началото, се лъжете, началото на далаверите на Николай Димитров и Георги Георгиев и техният повелител, започват още през 2008 година през септември през първият мандат на Николай Димитров. Когато е дадена първата поръчка на фирма на Георгиев на стойност 1 429 306 лв без ДДС, за ремонт на съществуваща канализация в местността „Кокалу“, какъв ремонт е направен и защо и до днес, тази канализация при всеки по-голям дъжд буквално избухва и наводнява с фекалии всички мазета на сградите, сами може да се досетите.

 

Но както написахме вече, това не е всичко, защото поръчките започват да летят една след друга в период на няколко години, а самото отбелязване в предаването Следите Остават по БНТ Канал 1 на факта, че това лице е получило от община Несебър аванс по договор на стойност 1 080 000 лв с ДДС през 2009 година, който седи непотърсен и до днес вече 14 години, въпреки давностният срок, ни накара да потърсим и повече информация за лицето Георгиев, както и какво го свързва толкова силно с кмета корупционер Николай Димитров, закрилян през годините от някой, уви много на високо в София. Естествено в България нищо не остава скрито и картината започна да се разплита бързо, но преди това вижте, какви поръчки още е получил Георгиев от благодетеля си Димитров, уточняваме, че това което ще видите, не са всички поръчки, има и още, които ще бъдат предоставени не на широката публика, а на компетентните за това органи, защото в тях има фрапиращи разминавания относно това какво е платено и какво е направено реално:

Това е поръчката по която Георги Георгиев получава 900 000 лв без ДДС аванс, който никой не търси и до днес, да бъде възстановен на община Несебър, въпреки, че договора е прекратен, а реално няма никаква извършена работа по него. Вижте сега и втори договор за ремонт на канализация в местността „Кокалу“.

 

Последната снимка е договор на с фирма „ВОДЕН ПРОЕКТ НЕСЕБЪР“ ООД за 80 милиона лева с ДДС. Как ви звучи факта, че в тази фирма имат участие други две фирми, на Георгиев „Строително предпиемачески холдинг“ спечелил поръчки за милиони в Несебър и на лице с име Енка Сергиева Дякова фирмата се казва „Ай Джи Тех „ООД дяловете съответно са разпределени 4% за Енка Дякова и 96% за Георгиев, тук трябва да отбележим, че лицето Енка Дякова се оказа 85 годишна баба, която живее в столицата в квартал „Модерно Предградие“ в къщата която виждате на снимката, вие как мислите дали тази баба изобщо знае, че е изпълнявала обществени поръчки за милиони левове в съдружие с Георги Иванов Георгиев, спечелени в община Несебър?

Какво свързва кмета Николай Димитров и Георги Иванов Георгиев и кой е техният покровител, да въртят корупционните си схеми години наред на гърба на данъкоплатците в община Несебър – ограбвайки ги? Кой всъщност е човека, който през годините толкова пъти се намесваше, за да бъде спасяван на пожар Николай Димитров при разследвания и повдигнати обвинения срещу него? Кой спираше разследвания и после те буквално изчезваха. Истината е че този човек се казва Румен Овчаров, санкциониран вече и по закона „Магнитски“, виден кадър на БСП, неин енергиен министър в тройната коалиция, човек цял живот изхранващ се с политика и лобизъм, известен и като Р.Овч.

Оказва се че лицето Румен Овчаров е кръстник на Георги Иванов Георгиев, а Николай Димитров беше издигнат за кмет на Несебър именно от БСП за първият си мандат, с подкрепата на БСП се хвали и до ден днешен през всичките 16 години на своето управление. Похвали се и сега, когато уж пак излиза като независим кандидат, но БСП пак щели да ги подкрепят.

Сега да си зададем и въпроса с подкрепата на БСП ли управлява Николай Димитров в Несебър или заради далаверите си с Георги Георгиев и кръстника му закрилник Румен Овчаров.

И това мили читатели не е всичко, защото същият този кмет Николай Димитров е продал или по – точно подарил с помощта на един общински съветник и имоти в „Слънчев Бряг“ кв. Запад на принципа „Кон за кокошка“ на същото това лице Георги Иванов Георгиев и неговата фирма „ПИРИНСКА ТУРИСТИЧЕСКА КОМПАНИЯ“ АД за които имоти, които днес ЧСИ продава за 17 милиона лева, и как са придобити от лицето Георги Иванов Георгиев с помощта на кмета Николай Димитров и едно лице общински съветник, ще ви информираме до няколко дни.

https://nesebarinfo.eu/