28.03.2024

Когато проверяваните си назначават проверяващите, борбата с борбата с корупцията достига все по-големи висоти. Тридесет и трета година вече гледаме мазни пехливански борби с кражбите /корупция звучи едно такова либерално, по български си е чиста кражба/. Тридесет и три години правителство и депутати си назначават тези, които ще ги проверяват за корупция. Интересно защо не се създаде механизъм стражарите да се избират и от народа или граждански организации например. Има една римска сентенция: „Кой ще пази пазачите?!“. А когато самите престъпници си назначават стражарите, нима някой може да очаква нещо друго, освен грозен и мръсен цирк, който разиграват пред народа.

Колко много разследвани за корупция и злоупотреба с власт, колко малко, да не кажа никой в затвора. Разследваха Борисов, Масларова, Горанов, Георгиев, знайни и незнайни корумпета. И всичките – в бяло. А шефовете на службите за борбата са нарицателно име за корупцията…..

Затова и не се учудвам на условието на ПП за избора на Рашков за шеф на КПКОНПИ. Друго си е да те разследва твой човек. Някак си е по-спокойно……

Елена Гунчева