20.04.2024

Американските исторически филми са известни с това, че са мега бездарни и никога не отговарят на действителността, а размерите на пораженията в знанието на потребителите им са колосални и в някои случаи необратими. Такъв е случаят и с голямата сапунка „Титаник“ на Джеймс Камерън, който ще остане в историята не толкова с розовото интерпретиране на събитията, но с една нелоша песен, изпълнена сносно, която обаче така брутално беше изтъркана от употреба, че заличи навеки и малкото и качества. Ще каже някой, че това е изкуство и следователно измислица. Така е, ама не е измислица, че половината до две трети от народите на Запад се ограмотяват именно чрез американските исторически филми. И огромен брой хора живее със заблудата, че Ахил влиза в Троя.

Темата за песента от филма Титаник включвам, не само защото Колективният Запад е разперил ръце в страстна прегръдка на абсолютния нос на геополитическия западен Титаник, но и защото много хора ще преживеят героично загиване под звуците на оркестъра и песента на своите правителства, без изобщо да се усетят, докато не се озоват в ледената вода (буквално и преносно) и докато не разберат, че на колективният западен геополитически Титаник изобщо не са били предвиждани спасителни лодки.

И чак тогава ще нададат вой до небесата! Само че ще е късно.
Как ги успиват, те си знаят, всички промивки за мозъци са известни. В политиката на Колективния Запад липсва политическа мисъл, изобщо не присъства дипломатически рефлекс и поведение, напълно отсъства знание, компетентност и морал. В политиката на Колективния Запад има само бутафория, която прикрива напълно елементарен човешки алчен цинизъм и егоизъм. Даже бруталните западноевропейски монархии от 18 и 19 век не водеха такава безумна аморална политика!

Песента от филма „Колективният Западен Титаник“, в която се пее за един много лош Путин, лоша Русия и всички околовръстни опорни, вече додея жестоко, почти колкото дълбоко Селин Дион предизвиква позиви за повръщане. Освен това тази колективна западна песен вече се превърна в символ на тоталното малоумие, точно в каквото се превърна канадската певица, изстискана и употребена като паста за зъби.
Направо ми се повръща от тази Колективна Западна Безотговорност! Вече нямам търпение да потъне тоя кораб, че белким замлъкне оркестъра! Останките ще видим какво ще ги правим.

Няма шанс за Колективния Запад с тези политики!
Потъването ще е героично и грандиозно точно като действителния Титаник. И точно като тогава, никой няма да вярва, докато не се озовава във вода с температура 2 градуса насред Атлантическия океан. И сега така ще стане. Не вярват, че потъват!
Глупостта е взела такива размери в общественото пространство, че дори да искат, вече не могат и да разберат, че потъват.

Путин държи всички важни козове срещу Колективния Запад. В момента той си играе с тях. Няма нужда нищо да прави, всички процеси се задействаха сами и сега може само да наблюдава. Икономически крах, геополитически крах, политически колапс, културен шок, военен провал – това са главните точки, в които Запада губи войната с Русия.
Но иначе оркестъра свири и пее! И пътниците жизнерадостно плюят по тези, които ги уведомяват, че купонът свърши, корабът потъва.

В българската история не е имало по-глупав американски посланик от Херо Мустафа. Позор за американската дипломация и пълен позор за отдел „Човешки ресурси“ на Държавния департамент.

В американската история не е имало по-глупав президент от Джо Байдън.
Дори Джими Картър изглежда корифей на този фон!

За Германия, Франция, Италия и Англия даже не ми се отваря дума. За степента на глупост на политическия елит.

Достатъчно е да се види България, за да приключим темата за псевдо цивилизацията. И псевдо Титаникът, който на всичкото отгоре не е бил предназначен за това, за което всички си мислим.

Анастасия Гешева