03.07.2024

Корупцията, която залива държавата ни през последните няколко години, е по-страшна от чума.

Този плащал на свои хора, оня нагласил доверени фирми, тая поръчка обещана, другата дадена. Пречилите – застреляни, неудобните – отрязани. На власт – бизнес върхушка, за която не важат правила.

Клиентелизъм и елементарщина на всяко ниво – пълна липса на управленски решения, страшни некадърници, сложени начело, досадни дружинни ръководителки, които ни обясняват, че всъщност походът към пропастта е посоката за светлото бъдеще.

Кухи обещания, източени фондове, съсипан План за възстановяване, разграбена хазна, милиарди международни борчове, пълна некадърност при управлението и на малкото налично. Липса на стимулация за всяко местно производство, което не е осветено по метода на дядо Еконтий, баба Кренвирш или ала Нексо.

Брутални лъжци на висши държавни длъжности, които размахват милиардите като салфетки в чалготека, охранени от доволни медийни олигарси, контрабандисти и ДС агентура, поръчвана в Москва.

Това ще остане спомена от храбрата революция на 2020-та, в която още живеем.

Дано ви харесва, дано ви е хубаво, дано се чувствате по-добре, по-заможни и в по-сигурна държава, защото ако е така, отивайте в неделя вечер под балкончето на Розовата къща на Кирилита Пирон в центъра на града и вижте колко хубава е България от камбанарията на простотията.

И пак ще си говорим за демокрация.

Виктор Димчев