09.05.2024

Коя, по дяволите, е Лена Бориславова, та Бойко Борисов се съобразява с нея?!

Какво се случи през уикенда? В събота късен следобед, един от най-успешните кметове в България – Живко Тодоров, написа във Фейсбук: “Както се казва: “Баща ми ще ми купи колело, ама друг път!”Проектите, за които държавата обеща да ни помогне, се оказват финансово неосигурени.”

Поводът: коментарът във Фейсбук на народния представител, бивш министър на регионалното развитие Николай Нанков, че Асен Василев е извършил поредната “спекулативна операция” – отпуснати са само 400 милиона лева за проекти на общините, “към този момент списъкът с 1650 проекта на 263 общини е на стойност почти 4 милиарда лева … пак сте жестоко подведени от финансовия ни министър”.

Късно вечерта, Лена Бориславова, се изгаври с пост във Фейсбук: “Кметове ГЕРБ мрънкат, че за разлика от предишни години първо трябва да покажат пълна проектна готовност и да направят реален разход, преди държавата да им даде от нашите пари в торба и без отчет. Драги ГЕРБ кметове, този път ще трябва да си свършите работата първо.”

Вместо от ГЕРБ да я контрират, даже да я напляскат словесно и да я поставят на място, в централата на партията извикаха в неделя сутринта, в 10:00 часа, кмета на Стара Загора и кмета на Велико Търново – само ПИК написа за срещата с Бойко Борисов, Николай Нанков и Делян Добрев. Тъй като Даниел Панов е председател на Националното сдружение на общините в България, в четвъртък, на заседание на Управителния съвет, да се предложи обща декларация, понеже не само общините, ръководени от градоначалници от ГЕРБ, са подведени и ощетени. Така че най-активните кметове на ГЕРБ да не са на топа на устата – на кой топ, бе – че тя е пешка, която се взима за царица! Какъв срам.

Лена на Киро-и-Миро си позволява да иронизира хора, които вършат истинска работа, а не се люлеят на парапета. Когато Лена е била изпратена на път през Океана, защото е тръгнала по лош път, Живко е започнал предизборни кампании, които успешно и категорично е печелил, той от 12 години управлява града с най-висок БВП в страната след столицата.

Вместо вече да е клиент на прокуратурата: за договора с ББР, след ранна неделна любовна среща със служебния министър на икономиката Кирил Петков; за секретния доклад, предоставен на Атанас Чобанов с бележки, написани на ръка; за фриволните полети с правителствения самолет, за лъжите покрай Джемкорп… тя седи господарски в луксозния партиен офис на “Цар Освободител”12, самодоволно раздава оценки и команди…

ГЕРБ, я се стегнете! Първа политическа сила сте! Мандатът е ваш.

Знам, че искате избори, за да натриете носа на наглеците…

Знам какво ви спира, обаче.

Мария Габриел. Тя дойде от Брюксел в София, за да стане премиер – не стана заради Иван Гешев. Тя трябва да се върне от София в Брюксел като премиер, за да расте в кариерата на Евросъюза.

Хах! Цялата държава се върти около две амбициозни брюнетки. Боже!

Соня Колтуклиева