20.09.2024

 

Българската номинация за еврокомисар явно е Екатерина Захариева, която аз много невъзпитано наричам Катка Външната, защото съм злопаметна и помня в каква басмяна рокличка с десен на цветя, по-подходящ за мушама на кухненска маса, се беше срещнала с турски министър. Шокиращата гледка и досега е прясна в съзнанието ми, въпреки неистовите ми опити да я забравя.

Гледам, срещу Захариева от ПП били пуснали компромати в ЕК. Признавам, че съм потресена. Та тя – Захариева, така плътно се вписва в идеала за евроатлантик? Какво не й харесвате?

Кариера, започнала от низините /тоест народен човек, да не си помислите, че е някаква хауслайфка със златна лъжица родена/, преминала през няколко….ами поста, благодарение на някои….ами контакти. Общото впечатление е за теле, попаднало в номинациите за Оскари.

Обраният й ум, доколкото може да се спомене, съгласяването с всяка изказана мисъл и теза от началниците й, пристрастеносттта й към леопардовите шарки и рокличките на големи цветя, я правят много подходящ избор за еврокомисар. Ще си еврокомисарства, стой, та гледай!

На тези, които са възмутени, ще ги попитам в прав текст: АМИ ДОСЕГА КАТО ИМАХМЕ РАЗНИ ЕВРОКОМИСАРИ – И КВО??? Какво направиха за България, вие лично нещо от еврокомисарстването им видяхте ли, усетихте ли, или ей така – дайте, другари, да дадем?

Европейският парламент и Европейската комисия са се превърнали в такава пародия, напълнени със събрани от кол и от въже странни екземпляри, че смятам, че да изпратим някой читав там, ще бъде обида и за тях, и за нас.

Не бийте еврокомисарите. Те толкова си могат!

Елена Гунчева-Гривова