25.04.2024

Събарянето на Тютюневия град в Пловдив пред очите на министъра на културата е дивашки и варварски акт. Събарянето на сгради, обяявени за културно и историческо наследство в присъствието на полицията, която проверява документите за самоличност на протстиращите граждани, докато багерът дори и по тъмно продължаваше да разрушава, е още по-дивашки и още по-варварски акт.

Всичко това означава, че мафията наистина си има държава и продължава да си има държава. колкото и банално да звучи амортизирана и направо изтъркана фраза. Това означава, че и държавата си има мафия. Къде е разделителната линия между държавата и мафията? Ами, няма такава разделителна линия.

Малкото държава, която е останала в лицето на служебния министър е безпомощна и безсилна да се справи с безчинствата на мафията.
Как може да се сложи край на злонамерения и разрушителен хаос?

Посредством преврат. Но нямаме армия. Другата сила, която може да направи преврат, е МВР с полицията, жандармерията и граничната си полиция. Но МВР е овладяно от мафията и няма как да насочи оръжията си срещу варварите.

Прокуратурата също е оръжие на мафията..
Изборите не могат да променят нищо и не могат да излъчат власт, която да спре и унищожи мафията.

Единственият изход е на изборите никой да не отиде до урните. Т. е. изборите да се обявят за невалидни, но това е само утопична и наивна хипотеза, която не може да се осъществи.

И така, както се казва на сватбите в пловдивско, кумът, който е КРЪСТНИК, дава една пара хорото да продължава.

Любо Кольовски