05.10.2024
ursula

Без никакво учудване прочетох за поредната глупост на ръководителката на ЕС – гинеколожката Лайнен. На срещата на Г-7 заявила, че трябвало да се окаже икономически натиск върху Китай. Било много възмутително, че китайците искали да внасят електромобили в Европа, които били произвели, забележете, с незаконни държавни субсидии /как държавна субсидия може да бъде незаконна, оставям на въображението ви/. Всъщност дори за обекта на професията й става ясно, че целта е да бъде притиснат Китай, за да не се съюзява с Русия. Митата и пазарите от време оно са повод за войни и спорове между държавите. И се изполват за натиск върху опонентите.

Не знам дали Мадам У осъзнава на кого скача? Китай от малко тигърче стана голям икономически тигър. С милиардно население. Мадам У си въобразява, че Европейското икономическо пространство е единствено и може да поставя условия. Ами не може.

Знаете ли, в момента ЕС ми прилича на ацтеките. Човешки жертвоприношения, обожествяване на унищожителите и лък и стрели срещу огнестрелно оръжие. И пълно неосъзнаване на реалността.

Мадам У Китай ще я сгъне като китайски фенер. Китай вече не е колониална територия като преди век. Там няма чужди войски, няма и икономически лостове за съществено влияние.

Общо взето, Лайнен вкара цяла Европа в л…а! Бруталната истина.

Елена Гунчева-Гривова