03.05.2024

За първи път тази година в Осло, Норвегия по време на „Осло прайд“ ще се проведе и отделен „Мини прайд“ за деца на възраст от 4 до 12 години.

Проектът за Мини прайд се ръководи от група доброволци, състояща се от хора с опит в работата с деца, като образователни лидери и учители: „В Mini Pride вярваме, че работата върху нагласите трябва да започне на ранен етап“.

Ето една доста подредена държава – Норвегия, която доскоро се даваше за пример като социална и просперираща! Проблемите заповат когато родителите откажат някой да работи върху „нагласите“ на детето им в ранен етап, както се изразяват организаторите на това мило и трогателно тържество за дечица. Тогава се стоварва закона с цялата си тежест и детето много лесно бива отнето от биологичните си родители и попада в приемно семейство, което да продължи „благородното“ дело на мини прайда……

Леко и неусетно тази трагедия може да сполети и нашият народ и тогава да осъзнаем, че не сме реагирали своевременно и нещата са отишли твърде далеч и са станали необратими.

Трябва да дадем отпор на тези, които всячески се опитват да ни наложат джендърския социал-либерализъм през най-различни конвенции и закони, които уж защитават нечии права и свободи!

Страхил Ангелов