27.04.2024

 

Интересно е как така възмУтеният и ОгОрчен Слави от навлеците в политиката, не направи никога осмиваща песен за Бойко Борисов, Делян Пеевски или любимката му Меглена Кунева, която прецака всички българи с подписания от нея Договор за присъединяване към ЕС, затварянето на реакторите в АЕЦ Козлодуй, малките квоти за селското стопанство и прочие престъпления.

Слави Трифонов винаги е твърдял, че е патриот и се бори срещу статуквото, срещу корупцията и т.н. Дори беше първа политическа сила преди две години. Явно е, че сценаристите му са положили доста усилия да осмеят една жена и да й се подиграват публично.

От това разбирам, че основен враг на учиндолската селищна система, в която живее Слави и феновете му, е Лена Бориславова. Особено ги дразни мустака й, който са съзрели по време на политическите дебати. И парапета й, разбира се. И това е песен от мъж, който дори семейство на тия години не е свъртял и няма ни дете, ни коте. И аз бих могла да говоря за Фройд и фрустрациите на някои мъже, както и с какво се опитват да заместят личното си физическо безсилие.

Напълно разбирам, когато се критикуват политически противници за това, което са направили. Никой няма илюзии за хората от ПП какви далавери и корупция са усвоили. Не ги харесвам и няма и как да ги харесам. Смятам, че трябва да се потърси отговорност за погрешните решения и корупцията. Но подигравките с една жена не са начина да има справедливост. Да напомня, че същият Слави се гавреше и осмиваше голямата Лили Иванова. Може би завист. Или просто простотия, с която е известен.

Плебсът вие възторжено от кеф. Без да се замисля, че всъщност темата се измества. Тази жена ли е причината за състоянието на държавата? Тя ли е основният им враг? Нейните физически данни и интимни контакти ли са основните приоритети в политиката на България? В тази връзка, защо Слави не направи песен за Кирил Петков и Асен Василев? Или е по-лесно да унижава жена, за да се почувства поне малко мъж?

Не я защитавам. Но простащината трябва да има някакви граници. И да не се размива политическата отговорност. Враг е Борисов. Враг е Петков. Враг е Христо Иванов. Враг е Доган. Трябва да се обсъжда политиката и решенията. Минаването на такова лично ниво показва единствено липса на елементарно възпитание, прстащина и турбоселяния.

Възмутена съм, защото знам какво е. Когато враговете ми не можеха да ме оборят с аргументи в политиката, минаха на ниво да се подиграват с външния ми вид, като правеха грозни и вулгарни колажи. Не можеха да ми опонират на думите, затова обиждаха мен и семейството ми. Пускаха идиотски снимки по медиите и насочваха вниманието към това как говоря и как изглеждам, но не и какви са идеите ми и действията ми. В българската политика е тежко да си жена. Освен калните битки в политиката, трябва да издържиш и импотентните пориви на безсилни мъже да те унижат и обидят, само защото е по-лесно да се справят с една жена и да я унижат. А другите мъже злорадо подвикват и се радват отстрани, без да им мине през ума, че нито е мъжко, нито е достойно.

Използвайте политически аргументи. Дайте я на прокуратурата, на ДАНС, на КПКОНПИ. Но не унижавайте и себе си по такъв начин. Политиката не е селска кръчма, в която хамали обсъждат селските уруспии. Поне не би трябвало да бъде такава. Погнусена съм. Погнусена съм и от това как Кирил Петков е наричал например Корнелия Нинова. Погнусена съм и от това как Костадинов мен ме нарича публично „баба Гуна“. Погнусена съм от безсилни мъже, които си избиват комплексите.

Елена Гунчева-Гривова