28.04.2024

Екатерина Димитрова

НЯКАКВА НАЛУДНИЧАВА мисъл ми се е загнездила зад дясното ухо и се опитва да си пробие път … свързана е с думите на Макс Максимилиан Робеспиер от вчера. Ей тия:

„Така или иначе ПРЕЗИДЕНТЪТ доста разшири своите правомощия чрез лобито, което е в системата за сигурност и в крайна сметка, за времето в което бяха тия служебни правителства, те почти овладяха ключовите места в ЦЯЛАТА СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ.
Впрочем същото се отнася и за Агенция МИТНИЦИ, Гранична Полиция, Данъчни институции и т. нт.
Сега, ако новото правителство – редовно, каквото и да е ТО, харесва ни или не, ОСТАНЕ със същия управленски екип, ТО как би могло да управлява и да извършва политики или да постига цели политически, които си е поставило, АКО на ключовите места стоят фигури, които в крайна сметка са подчинени или ЗАВИСИМИ от институцията ПРЕЗИДЕНТ и ЛОБИТАТА, които са около тях.
НЕ Е ВЪЗМОЖНО!
Предполагам… и то, впрочем, в България се случва от много години, едни ЛОБИТА, които в разширения си вариант включват и хора , които са от ъндърграунда (казвам хора от ъндърграунда, които се ПОСТАВЯТ на ключови места в системата за сигурност и кадруват ПРЯКО и НЕПОСРЕДСТВЕНО), се сменят с други.
Сега в момента тези , които поемат (те също са конюнктивни фигури) включая и новият военен секретар.
Както единият така и другия са конюнктурни фигури, приближени до определени властови центрове. Пак казвам, те сами по себе си НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ институцията.
Те пък са заградени с други лица, които са и в МВР и в Специалните служби, които са вече широкия кръг на тези ЛОБИТА, за които говорим.
Живко Коцев е един от тях, и предишния главен секретар също е един от ТЯХ.
Що се отнася до президентът… да решавал, дали той е годен или НЯКОЙ е годен…
Впрочем, до скоро той – Коцев беше заместник главен секретар, доколкото си спомням, а ние сме все пак парламентарна република.
Смятам, че едно РЕДОВНО правителство с предложението, което прави до президента за разписване на УКАЗ, сигурно е направило необходимите проверки и т. нт. С които да се удостовери, дали този човек е ГОДЕН или не.
Впрочем, всички тези ключови длъжности, каквато е позицията ГЛАВЕН СЕКРЕТАР се разписват с Указ на Президента, и се проверяват лицата по линия на нашите партньорски служби и партньори въобще и като цяло. Поради работа с класифицирана информация.
Така че в този смисъл, лицата, които заемат тези постове при всички случаи са проверени. Няма как, поне аз не допускам, че на това място ще попадне човек, който няма формално основанието да го заеме.
А „преценката“ на президента, представлява някаква политическа контра, която той демонстрира за да натрупа някакъв политически дивидент, като човек който се съпротивлява. Тоест, да покаже, че той е единствената опозиция на това, което в момента се презентира като „СГЛОБКА“.

Ако не сте слушали това интервю можете да го намерите тук: https://wp.me/pe7gMM-2yq

Докато ГО пишех по ранина за вас изобщо не ме впечатлиха с нещо тези думи, защото както сам казва Николай Марков не е нещо ново, но ей сегичка разбрах, че „магистратите“ са пуснали Васил Божков под домашен арест.

Както един селянин каза „да си спи в белите чершафи, изпраните“. Това ме накара да произнеса онова звучно и сочно „УАУ!“ и да остана с устни в поза „първо свирката, после ще видим“ Извинете! Арогантна съм!

Дължи се на поточното ми мислене.

Значи, не се бъзикам … сложили са му гривна и са го пратили с украшението ДОМА СИ!

Мотивите на софийски съд са меко казано „гавраджийски“ това е друга тема обаче. може да ги прочетете тук да не ги преписвам… https://wp.me/pe7gMM-2yR

Как работи поточната мисъл на една ЛУДА пълна НУЛА, която още не може да си отговори ЗАЩО се върна Божков. Естествено работи ЛУДО.

Божков не е типаж , който ще седи и ще чака да му стягат примката около врата. Още по-малко е човек който сам ще си нахлузи ПРИМКАТА. Какви парченца вижда моята хаотична мисъл?

Ще използвам азбуката на „Полковника-Карбовски“ А- умря, Б- почиства… В (васил) е застрашен от метлата на Б, Р (румен) е в противоборство с Б на лобита за пътя на едни ГОЛЕЕЕми пари… към коприната.

Имаме общ враг Б и защо да няма сделка между Р и В срещу Б.

Интересно разиграване на този Манш…
Кой ще направи ШЛЕМ?

Бих разиграла тази игра с Вас СЪР, но вие пак сте „мора“ отдолу. 🙁 .

И както знаем за бриджа е казано „Лордът  обявява, а кочияшът разиграва.“

Направете някаква обява Робе с Пиер! Инак може да обърна каруцата 🙄

из „Мислите на Пълната Нула“