29.03.2024
Любима „медия“ на Бойко Борисов и шайката му, публикувала вчера нескопосан текст, с цел компрометиране на лидерите на партия, която застрашава устоите на статуквото. Словесният тюрлюгювеч е пълен с твърдения за присвоени 100 милиона, „неправилни“ политически решения по отношение на руските „Газпром“ и „Газпром експорт“ от правителството на Кирил Петков, платен милион за консултантски услуги и прочие тъпотии.

Дори, когато се създава компромат, авторите трябва да се постараят той да има поне мъничка връзка с реалността. Случаят с Пик не е такъв.

Безсмислено е да бъдат разобличавани всички лъжи в пасквила. Самата цел – да бъдат компрометирани, десетина дни преди изборите, главните опоненти на Борисов е достатъчна, за да е ясно за каква боклучава история става дума. Показателно е също, че въпросната публикация е ретранслирана само в проборисови медии и специално създадени проборисови сайтове за фейк новини. Не е нужно да се изброяват – който се интересува ги знае.

Цитиран е доклад на ДАНС, който уличавал лидерите на ПП в какво ли не, свързано с газа. Но най-вече с лоши управленски решения по спиране на доставките на руски газ. Елементарно. Тъпо. Като за борисовата пропаганда.

Което прави съмненията за съучастие в писането на въпросния текст на хора от руското газово лоби у нас съвсем основателни.

Много забавно е, че подобно активно мероприятие се задейства дни след като в публичното пространство бе показан договорът за проекта Балкански поток (реално Руски поток). От него стана пределно ясно, че Борисов като премиер, е подарил на руската страна, чрез газопровода през българска територия, около 3 милиарда лева. Това наистина е лоша и съмнителна сделка. Разследване, но истинско, ще докаже това. Ще се случи, няма да им се размине – на Борисов и тези край него.

Авторите на „сензационната“ глупост не са си направили дори труда да проверят, че Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) не работи с наши служби по начина, който е описан в глупотевината, с претенции за „сензационна бомба“. Очевидно „разкритията“ са насочени към неграмотни хора. Както и към зависими и зомбирани от бойковизма.

Борисов е в ситуация, която може да го изхвърли за дълго, ако не и завинаги от политиката. Това означава да се окаже лицев лице със закона. Той знае това и е готов на всичко, за да остане още известно време в активната политика. В името на тази цел бе театралната сценка с Манфред Вебер, лидер на ЕНП в Европарламента, която се превърна във фарс.

В същия стил е и гостуването на Гари Каспаров, което постигна единствено дискредитиране на световния шампион. Той пристигна в България заради форум срещу фалшивите новини, а се оказа до Борисов и в декларативен стил той похвали ГЕРБ за позицията на партията срещу войната в Украйна. Така шахматният експерт се оказа във фейк ситуация. Очевидно Каспаров, който призна, че представлява определено лице, не е наясно с това, че Руски поток през България развърза ръцете на Путин да започне кървавата агресия. Проектът бе дело на кабинета „Борисов“. Жалко, че Гари Каспаров бе употребен по този начин. С активното съдействие на Росен Плевнелиев. Наистина жалко…

Има нещо, което кара статуквото да хвърля всички сили и средства срещу опоненти, които ще прекъснат финансовите кранчета, от които задкулисието е източвало икономиката на страната, лишавайки българите от нормален живот. Това е страхът. Има основание за него. Някои ще спечелят пари от тази ситуация. Но няма да променят нищо. Старото лошо си отива, пръскайки отрова.

В паника са всички, които имат информация, че не само американските служби, но и висши институции, обсъждат и работят по проблеми с корупцията в България. Реално.

Има основание за страх и панически действия. Виждаме ги.

https://frognews.bg/