04.05.2024

Премиерът Денков по случай Рождество Христово:

„Вярвайте в себе си, вярвайте и в България!“

„Believe in yourself!“ – патетичният призив на съвременния антихрист.

На него се базират всички, произтичащи форми на сатанинското влияние.

Да вярваш и да се уповаваш на творението, а не на Твореца.

Да издигаш творението в култ и да го превръщаш във фетиш.

Еретична политическа демагогия на Рождество Христово…

„Общочовешките ценности, християнските ценности са това, което може да ни обедини“ – рехаво и задавено се излива словото.

Няма как да се нижат на гердан общочовешките с християнските ценности, а още повече и по-конкретно с православните.

Православната духовна мисъл на мерзост не слугува.

Князът на този лъстив свят – поучава Старецът Йосиф Исихаст – принуждава всички да бъдат близки до него:

„може би, ще ми се отдаде да ги хвана в мрежата си и ще ги имам завинаги!“

Защото човеците мамят и биват мамени.

Бидейки смъртни, над своята смъртност се трудят, споделя светецът.

Лъстивец е, който на Рождество Христово безсрамно размахва демонската мантра:

„Believe in yourself!“.

Разбирам някоя посредствена даскалица, понесена от новите либерални образователни течения, но удавена в собственото си интелектуално самомнение, да ръси подобни словесни повеления.

Въпреки, че дори и в този случай, това не е никак безобидно.

Но, когато премиер, на светъл християнски празник, се обръща с подобен призив към цял един народ, духовността мълчи, а животът се гърчи угодно около свинята, кефа и ракията, всяка неоспорима истина може да бъде извратена и преукрасена с човешки убеждения, в угода на самия себе си.

Когато натежаваш, не толкова на килограми, колкото на амбиции, а с тях и на претенции, се превръщаш в бездуховна талпа.

„Тежкият“ не само се отказва да мисли за Небесния път, но и започва да Го смята за незначителен пред тежестта на светската си значимост.

И тогава започва да „вярва в себе си“, губейки вътрешно осезание за човешката немощ и представа за степента на невежието си.

Дългът на християнина не се състои в това, да се покори на духа на времето – казва св. Николай Велиемирович – а в това, да покори времето на Духа Божий, светия, вечния, неизменния…

Затова общочовешкото, обгърнато от времето, кухотата на евроатлантическото, което се мъчат да го набиват в главите ни като ценност, няма как да заменят православната християнска ценност.

По никакъв начин.

В подобен ден като днешния православният дух се носи от други слова и грее в светлина на недостижима за политиците ни чистота.

Защо поне един представител от духовния български сан не се появи, за да съживи изпадналия в кома национален български идеал. Да, уважаеми!

Ние загубихме понятието национален идеал. А без него не може да се определят стратегически цели. Може само да се взимат заеми и да се усвояват финансови средства от определени тарикати до окончателното държавно абдикиране.

Без национален идеал няма и не може да има стратегия на национална сигурност.

„Believe in yourself!“ няма как да бъде национален идеал.

Ето част от думите на Архимандрит Григорий Зумис към гръцките политици и нека сами преценим къде сме ние и към какво сме се запътили:

„Лоши управляващи оставете Гърция на мира.Не душете многовековното наследие. Не се надявайте да оцелеете от туризма. Нашите отци, хранейки се с хляб, лук и горчиви маслини извършили велики дела и утвърдили нашата малка държава. Вие още ли не сте разбрали, че враговете на Гърция ви държат на власт, за да приключите Гърция? Ние гледаме на вас като на плашило.

Единственото, което правите, е да налагате данъци и да пиете кръвта и потта на работещите…Гръцка земльо, как още ги търпиш и не си ги погълнала?

През цялото време този въпрос безпокои моето сърце……Кой може да спаси света и да го изведе от този смут? Ние сме построили вавилонска кула, в която не се слуша гласа на Църквата, и затова не можем да намерим общ език помежду си.

Един в гората, друг за дърва. Да дойде при нас Дух Светий! Ние се нуждаем от човеци, които търсят вътре в себе си Царството Небесно.

Ето вече много години Църквата съвършено необмислено заема западни парцали, за да ушие с тях неръкотворния хитон Христов. Но на основата на западното богословие не може да се създаде дори и кърпено одеало…

Ние имаме велика нужда от съхранение на земята на нашите отци и предаваните от поколение на поколение нравствени идеали.

Да ни сподоби Бог да останем православни гърци и няма да имаме нужда нито от Запада, нито от Изтока. Православна Църкво крепко дръж юздите! Не бой се: ръцете ти ще са разранят до кръв, но ти ще извършиш велико добро…”

Чест и почитания! Велин Хаджолов – бивш шеф на ОСА в ДАНС.

източник: afera.bg