19.05.2024

Марта Вачкова, която е дъщеря на Григор Вачков, който пък изигра ролята на най-емблематичния и железен комунист в сагата “На всеки километър” е на път категорично да изплиска. Вачкова, която цял живот беше дондуркана от комунистическата власт заради своя баща, на стари години също е решила да става сурогатна майка, но тъй като по обективни причини това не може да стане физически, актрисата сега е решила да използва единствено “интелектуалната си утроба”.

В нея днес Марта износва не друго, а поредната куха идея родена от конюктурата на съвремието ни, а сиреч, че миналото може да бъде изпрано безнаказано.Според Вачкова един от най-големите будители на днешния ден у нас е не друг, а лицето Петър Стоянович, чийто интелектуален капацитет основно се измерва в шарените чорапи, които заедно с водещия от БНТ Георги Любенов явно ползват по съвместителство. Вачкова, може би от възрастта, вече е загубила всякакъв идейно-етичен коректив, след като си позволява да нарича един най-активните мистификатори на историята, “будител”. Факт, който освен че е обиден към нейния баща и семейство, а и към семейството на самия Стоянович, е обиден и към няколко поколения българи, които все още са живи и добре помнят историята такава, каквато е, а не такава, каквато един палячо се опитва да ни в представи. За широката публика отдавна е известно, че представящия се за “интелектуалец” Петър Стоянович, не е нищо по-различно от един най-обикновен жонгльор на предварително манипулирани исторически факти, които същият се опитва да представя за истина.

Всъщност този феномен далеч не е нов и представянето на гъба за боабаб е стар трик в цирка. Мнозина меткали се в комфорта на комунистическата номенклатурна оргия, днес се опитват да се представят за девствени, без да си дават сметка, че вътрешната им кухота кънти, както в миналото, така и в бъдещето. Единственото, което остава като обяснение за подобен тип поведение, от подобен тип хора, е предположението, че може би някой им плаща добре, за да плюят както в собствената си сура, така и в нашата обща. Реално примерите за пробни рефрешнати деградета от последните години са толкова много, че пълното изброяване на имената им се превръща изключително трудоемен процес. Достатъчно е само да си припомним щерката на ЦК величието Дико Фучеджиев, Милена Фучеджиева, както и сина на любимия поет на Тодор Живков Любомир Левчев, Владимир Левчев, за да отидем да повърнем в най-близката тоалетна.

Последните двама, след като през цялата си младост бяха отглеждани като тежка номенклатура и возени в “мерцедесите” на комунистическия режим, днес най-нагло са решили да се правят на първи евроатлантици и американофили. Досущ, като селяндура от село Банкя и бивш охранител на Тодор Живков, Бойко Борисов, досущ като Делян Пеевски и Христо Иванов. Или с две думи, свидетели сме на порената жалка и безсрамна картинка, унижаваща националната памет по безпардонен начин. Фактът, че тези лица днес не се срамуват от самите себе си обаче не означава, че утре техните деца и внуци, няма да се срамуват от своите родители.

Цялата лична и професионална история на тези хора, всъщност е гаранция, че именно това предстои да се случи. Така, както днес те предават своите бащи и дядовци, така утре техните внуци ще предадат самите тях. Защото в този живот има неизбежни неща, без значение колко добре може да жонглираш с топките си.

https://mediamall.info/