28.03.2024

Най-известният политик през последните две десетилетия Ангела Меркел, жената направила Германия отново №1 в Европа и водач на ЕС „ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО НАЙ-НАКРАЯ И ПРИЗНА ИСТИНАТА ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА“!

Минските споразумения за конфликта между Русия и Украйна са ФАЛШИФИКАЦИЯ!

В интервю за вестник „Die Zeit“ тя признава, че “Минските споразумения бяха подписани с цел да се даде време на Украйна, което да позволи страната да стане по-силна. Минските споразумения от 2014 г. бяха опит да се даде време на Украйна. Тя също използва това време, за да стане по-силна, както виждате днес. Украйна от 2014-2015 г. не е като съвременна Украйна. На всички е било ясно, че конфликтът е замразен и проблемът не е решен, но това даде на Украйна безценно време“.

В интервюто Меркел изразява съмнение, че тогава страните от НАТО са могли да окажат подкрепа на Киев в степента, в която го правят сега.

Меркел участваше в т.н. НОРМАНДСКИ ФОРМАТ, където реално Меркел, Макрон, Путин и Порошенко формираха и подписаха т.н. Мински споразумения за прекратяване на военните действия в Донбас и Луганск.

Оснвното в тези споразумения беше да се измени конституцията на Украйна в посока децентрализация и да се даде особен статут на самоуправление на Донецка и Луганска области!
Както и да се преустанови огънят и войната между Украйна и сепаратистките сили в тези две области!

Нищо от това не се случи! Напротив!

Украйнската армия продължи да обстрелва с артилерия, особено град Донецк, вследствие на което бяха убити около 14000 рускоговорящи на територията на Донбас и Луганск.

Конституцията на Украйна изобщо не беше променена!

Да, господа либерали Вие излъгахте целия свят с Минските споразумения с цел да подготвите Украйна за война с Русия „и го направихте перфектно“!

Да, господа либерали, Вие в лицето на президента Буш и Тони Блеър излъгахте за „доказателствата“ за химическото оръжие на Саддам Хюсеин, с които САЩ и Великобритания оправдаха нахлуването си в Ирак.

Същото беше за Сърбия, Либия, Сирия, Виетнам, Лаос, Камбоджа, където избихте десетки милиони мирни граждани!

Да, господа либерали, Вие 500 години сте яхнали целия свят и го доите и екслоатирате чрез военна сила, колониализъм и глобализъм!

Фридрих фон Хайек Ви даде „прекрасната идея“ да приватизирате всичко и да превърнете обществото в пазарен бардак, всичко на тезгяха, в т.ч. здравеопазването, образованието, електрификацията, ВИК услугите, обществения транспорт и др.

И го направихте перфектно!

В името на това да си запазите властта, парите, именията, печалбите от корпорациите, дивидентите, печалбите от акциите, облигациите, държавните ценни книжа и всички „иновации и финансови изобретения“ на Уолстрийт, да инвестирате повече от половината от печалбите си на фондовите борси и да прибирате парите на милионите дребни инвеститори, които опитват късмета си, но 99.99 от тях попадат като дребни риби в устата на едрите финансови акули!

Искате да управлявате света, да го експлоатирате чрез глобализизма, а който не слуша брутално да го нападате, както Виетнам, Лаос и Камбоджа, по-късно Сърбия, Ирак, Либия, Сирия, Авганистан! За по-силните, налагате безогледни икономически санкции като в Куба, Иран, Ирак, Венецуела!

А, за Русия освен каскада от икономически санкции, им осигурихте по границата и близо до нея, серия от нови натовски държави, Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния, България. А, десерта оставихте за Украйна!

Там наляхте над 5 милиарда долара, купихте украйнските националисти за да организират Майдана, свалихте законната власт и настана истинска революция! Улиците и площадите в Украйна се заляха от националистически манифестации с нацистки знамена и свастики!

Украйна беше залята от русофобия.

Забраниха руския език, в политиката, масмедиите, образованието и културата се разпространяваше открита омраза към Русия и рускоговорящите!
Западните държави купиха продажните президенти Порошенко и Зеленски и техните правителства, финансираха изграждането на военни бази, съоражения, отбранителни линии край руската граница и въоражиха до зъби новата Украйнска армия, като западните инструктори хитро изманипулираха и посочиха на армията на Украйна техния главен враг-РУСИЯ!

Целта беше ясна! Да скарат двата братски народа!

Всъщност не, политическите продажници в Украйна да насъскат един народ, разделен изкуствено от граница и от историята преди 30 години, да се бият един срещу друг!
И тези англосаксонски либерални нацисти от САЩ, Великобритания и ЕС го направиха перфектно с помощта на парите и алчните родоотстъпници на Украйна!

Затова Русия Ви заби един юмрук в зъбите, и Вие отново, като баба Яга, яхнахте метлата на нацизма! Проблемът е, че мнозинството от хората във Вашите страни са лишени от критическо мислене и не разбират какво се случва!
Нищо чудно тази зима да им светне, когато им спрат газта и нефта! Ще го разберат по трудния начин, както го разбраха Наполеон и Хитлер, но малко по-различно!
Като им спрат всичко!
И нефта, и газта, и въглищата, и торовете, и пшеницата, и дървесината, и редките метали, и всичко!
И тогава завинаги ще разберат, че ЕПОХАТА НА ЕВТИНИТЕ СУРОВИНИ СВЪРШИ! Особено немците на Урсула фон дер Лайнен, чиято ефективна икономика в не-малка степен се дължеше на евтините руски суровини!

Господа либерали, прочетете внимателно „Теория на моралните чувства“ и „Богатството на народите“ на Адам Смит, както и речта на Путин в Мюнхен през 2007г.
И ако разберете какво Ви казват тези исторически личности, може да осигурите условия за една икономически просперираща Европа с осигурена безопастност!
Иначе, иначе Ви чакат страдания!

Послеслов: Няма да се спирам на причините, защо Русия Ви заби юмрук в алчните уста! Само, ще отбележа, че чрез запалката Украйна искахте да я унищожите и заграбите природните ресурси на най-богатата страна в света!
Както сте правили 500 години с целия свят, както направихте с Ирак, Либия, Авганистан, Сирия, източните Европейски страни и много др!

Petar Kartev