18.04.2024

Една и съща супа. Много скучно и нелепо. Така според социоложката Мира Радева изглежда ситуацията след консултациите при президента с първите две политически сили в парламента.

„Няма държавници. Искат да се изкъпят, без да се намокрят. Това няма как да стане. Къпането са целите, а мокренето са прегръдките и целувките. Те няма да го правят. Целите на всички политици е достъпът до публичните пари, но истината е, че ги използват и за собственото си его“, каза от своя страна банкерът Левон Хампарцумян в ефира на NOVA.

„Мачът ще е малко селски. Той е на президентските хора, които разпределят парите срещу 20-ина фамилии, които държат много средства“, обясни финансистът. И даде пример с 3% внос на зърно от Украйна, което доведе до решение за спиране на вноса. „Всичко е интерес“.

Политологът Росен Стоянов заяви, че не се случва нищо необичайно. „Ще има предложение за кабинет, но той няма да бъде подкрепен от втората по големина партия. Ако някой си мисли, че втория мандат ще бъде успешен, дълбоко се заблуждава“, каза той.

По думите на Милен Керемедчиев план Б не е добър нито за България, нито за партиите. „ПП-ДБ имат по-малко козове“, заяви дипломатът.

https://frognews.bg/