29.03.2024

„Това е много неприятна тема за нея, защото тя крие истината обществото. Ако докажа нещата с документи ще стане ясно, че казаното срещу мен са лъжи. Завел съм две дела срещу нея“, това заяви бившият директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов.

„При предаването на властта Корнелия Нинова направи шокиращо разкритие – че два месеца не е свикала заседание на Комисията по експортен контрол. За мен това е безотговорно поведение от Корнелия Нинова, защото всички в бранша страдат от тази административна забава“, продължи той.

Той заяви, че е учуден от подхода на лидера на БСП – че е направила това действие умишлено.

По думите му са забавени сделки за 1 млрд. евро.

„Всички държави, които доставят оръжие на Украйна, го правят през Полша и някой други страни, защото друг начин – няма. Конвенционалният морски транспорт е невъзможен“, категоричен бе Александър Михайлов.

„Разглеждайки Полша се откроява един център – това е летището Жешов, което може да го определим като погранично летище. Според мен около 70% от въоръжението и боеприпасите за Украйна минават през този оръжеен хъб“, каза още бившият шеф на „Кинтекс“.

По думите му Корнелия Нинова е скрила на каква стойност е изнесено оръжие за Полша.

„Затова реших да предприема един по-нестандартен приом. Международното право в областта на въздухоплаването настоява, че трябва да се вземе разрешение от всеки самолет, за всяка страна, над която лети“, изтъкна Александър Михайлов.

„За 14 месеца преди войната нито един самолет не е леятял до летището в Жешов. От март до юни 60 самолета са транспортирали оръжие до това летище. 60 самолета за 4 месеца означава, че 70 тона оръжие на ден са отивали за Украйна“, добави той.

https://eurocom.bg/

Схемата беше огласена от бившия шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, който разказа за плащания на държавното дружество към офшорна фирма в Дубай.

pogled.eu