19.04.2024

Вчера жалкарите в Народното събрание направиха поредното пошло представление. Хляб може и да няма за народа, но тези цървуланковци и цървулеси ни осигуриха зрелища. Един любител на руски песни, но сега интензивно и пълноценно мразещ Русия, чевръсто събрал стотици хиляди за генератори за Украйна /ама че в карловските села, пострадали от наводнението още са по фургони и без ток и вода, няма значение/, използва звучната старобългарска дума „късопишковец“ към свой колега от събранието. После, нали е много умен и владеещ в дълбочина реторическите умения от древността до днес, се опита да обясни, че това означавало, че опонентът му пише късо. А аз, понеже съм истински професионалист в една сфера /претендирам само за една/, макар и да съм дипломиран магистър и по реторика, при това от СУ, ще му кажа, че според любимия на цял народ Фройд, тази обида на размер на полов орган говори, че точно той има проблем именно в тази сфера. Маноле, Маноле, депутатският имунитет те пази да не те съди за обида колегата ти, но пък не може да те опази от това сам и много пълноценно и цветно да ни изпляскаш комплексите си в лицето. За което ти благодарим, за зрелището, което ни осигури. Ама нямаме нужда от него. Ти и тези като теб са ясни и от самолет

После набеденият за късопишковец Костадинов, преди това наречен „копейка“ от един титан на мисълта и морала, скокливец от група в група и от идеология в идеология, от трибуната на НС нарече Пейков „утайка“. И всичко това се разиграва пред очите на ученици от Монтана, поканени да видят как работи висшият държавен орган у нас. Е, видели са. Видели и чули са политическо поведение, реторика и отношения на високо ниво. ОТ най-високото, от самонареклия се „политически елит“. Гнус и падение!

Тази срамна и грозна сцена се разиграва на фона на друго жалко и пошло представление, наречено преговори за „политики“. Пичове, ясно е, че нещо сте се разбрали и измишкували, ами кажете ни го веднага, стига ни губихте времето и парите. Ние си знаем, че нищо не става от вас – гледаме ви вече от години, вие си знаете също, но продължавате. Хайде, стига, че много пари ни потрошихте. Половин милиард за две години ни струват вашите костюмчета, ризки, чантички и обущета, кафенцата, обедите и служебните коли, които разкарват телесата ви.

А НИЕ СЪБИРАМЕ „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“.

Много ни е сбъркано обществото.

Вместо да събираме капачки за бъдеще, трябва да вземем сопите и камъните за настоящето!!!

Цветеслава Гълъбова