03.05.2024

1 май 2023.

Взрив покрай минаващия автомобил на главния прокурор Иван Гешев.

От първия миг пиша, че е „инсценировка“ без знанието на Гешев, докато останалите под диктовка надават вой с апокалиптични възклицания заради атентата. Хладнокръвно обаче – за да се случи това, което се случва на 1 май т.г. – означава само едно: главният прокурор Иван Гешев ПРЕДИ това е дал знак, стреснал е по някакъв начин Онези, на които до този момент пази задника, че е непредвидим и че … ще излезе извън сценария.

Взрива цели да го сплаши. Да го върне обратно в „правата линия“. Да го вразуми.

Борислав Сарафов рецитира невъобразими глупости. Режисирани, впрочем. Точно неговите „оценки“ стават повод в социалните мрежи да се подиграват на „атентата“ и да се смеят не на него обаче, а на Гешев.

В медийното пространство абсолютно контролирано веднага биват набутани преиначените смислово думи на Гешев, свързани с това че едва ли не бил с децата в автомобила по време на взрива.

Забележете откъде и от кого тръгват тези контролирани манипулативни внушения – от Валерия Велева /Епицентър, разбирай ДПС/ и от Соня Колтуклиева /разбирай, Бойко Борисов/.

От същия този миг, пиша, че никакви деца и никакво семейство не са били с Гешев в колата. Лавината от лъжа обаче се лее под контрола на абсолютно поставените под контрол ВСИЧКИ медии, контрол от страна на Пеевски и Борисов.

Следващите дни до 15 май 2023.

Гешев е извън България. Дълго мълчи.

На фона на мълчанието му Схемата първо постепенно загрява олиото, а в седмицата преди завръщането на Гешев от САЩ го нагрява до цвърчащо.

Гешев дава едно объркано и несмаслено интервю от САЩ пред БНТ.

Три дни след взрива пускам в АФЕРА разследване – анализ „КОИ“ стоят зад сценария с взрива и свалянето на главния прокурор. Сега избързвам малко напред в събитията – в деня в който Борислав Сарафов, който е пласиран да напише отворено писмо против Иван Гешев, докато той е в САЩ, и да препусне да се изявява по всички големи медии – БНР, БТВ…, разбира се, пратен там, защото всички, които трябва да знаем, знаем как се влиза в подобни медии за уж „интервю“, изпращам на Гешев съобщение: „Вдяна ли сега КОИ те сготвиха?“, визирайки разследването на АФЕРА, публикувано на третия ден след взрива.

Гешев ми отговаря: „Вдянах“.

Сарафов и сарафовци са задействани да заливат медиите с „анализи“ и контролирани внушения как Гешев веднага трябва да подаде оставка и да се отегли от поста.

В последната седмица преди 15 май т.г. истерията е брутална.

В медийното пространство, контролирано от Пеевски и от Борисов, цъфват видни и не толкова видни „експерти“ по  /анти/ тероризъм, внезапно станали „експерти“ и по … Гешев.
Психоатаката е свирепа и цели на всяка цена Гешев да бъде сугестиран да подаде оставка. Сега. И веднага.

Нещо се е случило Отзад, зад завесата, което ги плаши до смърт, че Гешев може да остане. Дори и за малко още.

Цялата седмица преди завръщането на Гешев от САЩ медиите, контролирани от Пеевски и от Борисов, пласират контролирано, че връщайки се в България, Гешев ще подаде оставка. Пишат го категорично, дори посочват часа – 10 ч. на 15 май т.г., понеделник.

Знам истината, че Гешев няма да подаде оставка, но не пиша всичко, което знам. Пиша само, че Гешев няма да клекне.

През това време Гешев ги принуждава всичките да се осветяват един по един. Някои от истерично бързане, задействани от Схемата, която редят в Банкя, други лукаво овъртолени в „Берлин“ на Пеевски, трети – просто врътнати по „оперативна комбинация“ от самия Гешев.

На практика Гешев ги успива, давайки им вид, че ще подаде оставка и повечето от тях лапват въдицата.

Ако има някой, който е хаберлия по това време за врътките, е Пеевски.

Гешев използва този полицейски прийом, защото му е важно да знае точно КОИ не само участват технически и логистично /а той знае кои са те!/, а и КОИ са поръчали взрива срещу него.

През това време един от онези, които прави завери в Банкя с Борисов, както и с татко Петко на Простото Киро, ме предупреждава, че съм тръгнала „по грешен път“. И още: „Ами ако аз ти извадя чатовете с Гешев?!“

Отговарям, че баш ме брига какви чатове ще ми изкара. Като журналист мога да имам всякакви чатове с когото си поискам, но питам този виден „експерт“ – не е ли това тероризъм към мен – той да има чатовете ми с Гешев и като какъв той има моите чатове с Гешев. Отговаря ми: „Даде ми ги един човек. Мога да ти го кажа кой е този човек, ама не по телефона“.

Лесно не могат да ме блъфират, въпреки че и това е част от играта – да се оставям да изглеждам „блъфирана“.

Следват заплахи – персонално към мен. И към Гешев.

Образувано е незабавно досъдебно производство. Слагат ме под денонощна охрана. От която се отказвам незабавно при ръкополагане на новия министър на МВР, който е лична капия на Борисов.

15 май 2023 година.

Гешев къса оставката си на пресконференция. Никаква изненада за мен. Не обаче така стоят нещата за „Кръга Банкя“. За разлика от „Кръга „Берлин“.

Гешев започва ударно и дава заявка за Операция „Чисти ръце“.

Но!

Връщаме лентата няколко дни по-рано. Към записания разговор между Гешев и Борислав Сарафов.

Разговора става СЛЕД като Сарафов е ревал по медиите срещу Гешев колко е вреден. На пръв поглед нелогично звучи Гешев да си говори така аверски с лицето, което докато е бил в САЩ, му е обявило война, разбира се, режисирано както от „Банкя“, така и от Пепи Еврото.

Да приемем, че Гешев умишлено е решил да проведе „оперативно“ този разговор. Още в този разговор обаче лъсват две неща: първо, Сарафов изрича, че върви „прегрупиране“ и въпреки всичко двамата ще си останат приятели, и второ Гешев му казва – „Само че нали знаеш, че те похарчиха и тебе…  И мене. И така. Да сме живи и здрави. Важното е да си гледаме децата“,

„Играта продължава. Прегрупираме се…“ – казва Сарафов. Коя Игра?! И КОИ се прегрупират?!

След скъсването на оставката от Гешев, което съвпада с последните напъни за съставяне на продажното предателско правителство, маскирано като „в името на държавата“ и „евроатлантическите ценности“, което се прави в сянка – забележете! – от лица, свързани с взрива и сценария за свалянето на главния прокурор, Гешев започва остро да атакува „лицето Бойко Методиев Борисов“ както с „Барселонагейт“, така и с други престъпления, свързани с фирми „касички“.

Но! Тупа топката. Бави. Тупа топката. И по скоро волно, отколкото неволно, дава възможност за съставянето на правителството.

И то се съставя.

Никой друг, освен лицето Бойко Методиев Борисов, не е пипнат!

Всъщност през цялото това време Кръга Пеевски и ДПС менят позицията си ден за ден. Ту са с Гешев, ту са против Гешев. Зад завесата, близък до Пеевски информира, обаче: „Главната и основната цел е Бойко Борисов!“.

Така и се случва.

Като прибавим и акцията срещу Пепи Еврото и Ами. Лица, знакови. Единият, покрай екзекуцията на Къро, другият – като лице, което държи цялата съдебна система в джоба си.

Ударът срещу Пепи Еврото, макар и торпилиран от МВР, вади от играта Еврото, но пък втвърдява точно онези, които лапат регулярно пари от него. Все магистрати. Които остават без „бонуси“. Впоследствие обаче реванширани от чекмеджето на Борисов.

Гешев не пипа никой от ПП. Въпреки куп папки, изпипани до степен на предстояща реализация, които лежат на бюрото му.

ПП остават недосегаеми, въпреки и държавната измяна, която лъсва от записа на Радостин Василев. Не са пипнати и по кражбите с газ и купищата далавери по време на управлението им, които са заковани.

Едва СЛЕД направата на правителство, е поискан имунитета на Кирил Петков и то заради … канадското му гражданство, което си е жива пунта мара, още повече, че подлежи на административно наказание. Мирише на отбиване на номера, уж, че ето на, удрят се и ПП.

Истината обаче е, че ПП умишлено не се удрят. Защото това е нужно на Пеевски и ДПС. Да не се удрят.

Гешев не удря никого и от ДПС и кръговете им. Даже и Георги Самуилов, за когото има досъдебно производство и материали за пране на пари чрез фирми касички на Борисов и Пеевски.

Нито един от крадливите кметове на ГЕРБ не е арестуван. Нито отстранен от длъжност, какъвто е случаят с варненския кмет Портних.

Докато Пеевски прави конституционна реформа с ПП/ДБ, от кръга на Пеевски през това време информират: „Бойко Борисов е мишената! Правителството ще има живот само два месеца!“.

А знаково лице от ДПС доверява: „Не гледай какво става! Не мога да ти кажа какво точно е замислено, но нищо от това, което виждате не е такова каквото изглежда!“

Гешев уж работи по всички, но нищо не се случва по „операцията „Чисти ръце“, освен единствено по лицето Бойко Методиев Борисов.

И Схемата все повече лъсва.

Огромна част от ВСС е накупена с брутално огромни суми.

Спешно Гешев трябва да бъде свален от поста.

В безумното си бързане на практика го превръщат в герой и жертва на несправедливост, режисирана от мафията.

Гешев за първи път споменава името на Пеевски, залепено до Борисов.

Но! Забележете! Пеевски никак не се ядосва, даже не реагира.

И ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ на този маскарад, неговите медии не пишат и дума критика против Гешев.

Гешев продължава да дъвче единствено дъвката „Борисов“.  Други по „операция „Чисти ръце“ – йок!

Вместо да върти Меча в България, Гешев абсолютно безсмислено заминава за Страсбург, където изначално е ясно какъв ташак, без никакво извинение, са подобни „изслушвания“ без никакъв ефект.

Разбира се точно и това се случва – пълен ташак.

Играта се вдига на ниво Радев.

Радев е онзи, от когото зависи дали да подпише указа за отстраняването на Гешев.

И да подпише бързо, и да бави, неподписвайки, Радев е в Схемата.

Радев. С „пътя на копринката“.

Точно поради тази причина никой и от „пътя на копринката“ с тоталната корупция по този път не е пипнат от Гешев и „Операция „Чисти ръце“.

Писала съм от много време насам как Радев и Борисов зад кулисите отдавна са в Симбиоза, точно и поради „пътя на копринката“.

Радев обаче, точно Радев, благодарение на който имаме в управлението на държавата продажници, предатели и крадци като „просто идиотите“, злостно и комплексарски иска да ги заличи и за тая работа му трябва … Пеевски. Гешев пък му трябва за … Боко.

Така или иначе, както съм го писала неведнъж, Боко е топка пред дупка. И той ще бъде приключен. С Гешев или без Гешев.

Пеевски, който досега, знаете, никога не е бил така на светло, както УМИШЛЕНО се позиционира САМ сега, на практика залепи като с туткал за себе си както ПП, така и ДБ. За да ги … унищожи! Политически.

Така Схемата се заформя. ПП и ДБ унищожени политически. Но непипнати от Гешев, защото трябваха в Играта на Пеевски. Бойко Борисов, респективно ГЕРБ, оставени на Гешев. И двете унищожения на този етап устройват Радев.

Гешев вече е направен „герой“ в безумния начин по който го атакуваха, свалиха и линчуваха. И пътят му към … политически проект е отворен!

Проектът ще се цели точно в онези 60 процента, които отвратени не искат да гласуват за никого.

Операция „Чисти ръце“ остава измамна. И на нашите ширини никога няма да се състои.

Защото тук Мафията и Схемата е обхванала всичко. Маньоврите и прегрупирането и са виртуозно префинени. И описаното тук е само мъничка част. Някой ден, живи и здрави, ще ви покажа и голямата част.

Тук, в тази кочина, без кръв нищо няма да се промени.

Без кръв нищо няма да стане.

Веселина Томова

https://afera.bg/