23.10.2024
gaza

Клането, което Нетаняху и неговия Израел извършват в Палестина придобива все по-чудовищни измерения!
Безразборно и с методична жестокост се бомбардира цивилна инфраструктура, в това число медицинска и хуманитарна без да се съблюдават каквито и да било хуманнитарни и международноправни норми. Газа е в руини, а хуманитарната катастрофа е причинила смъртта на поне още два пъти толкова хора, колкото и нетаняховите бомби. За година Израел уби повече от 120 000 души, сред които огромен брой деца загинали от глад и болести, заради наложената пълна блокада и превръщането на палестинския анклав в концентрационен лагер.
В същото време Израел започна широкомащабна агресия срещу Ливан, суверенна държава, според т.нар. „международно право“, което явно не важи за Нетаняху.

Всичко това се случва пред очите ни! Шокиращо е позорното и жалко поведение на редица западни държавни ръководители, медии и общественици, които се правят, че не забелязват трагедията на палестинския народ и нападението над Ливан. Напротив! Дори у нас, казионните медии, които постоянно тръбят за свобода на словото, човешки права и демократизъм се държат като говорители на Израел и ни представят престъпленията на Нетаняху като изконно право на самозащита. Нещо повече! Когато се говори за жертви от палестинска или ливанска страна винаги се използва терминология от типа на „елиминиран“ или „ликвидиран“. Сякаш всички тези жени, деца и старци, които израелските бомби убиват или прогонват от домовете им, са терористи и като такива си получават „заслуженото“. Свидетели сме на едно арогантно и цинично злорадство, когато се говори за смъртта на високопоставени лица от ръководството на всякакъв вид организации, които се борят срещу Израел и организираният от Нетаняху геноцид. А всеки журналист, политик и общественик, който се изправи и нарече нещата с истинските им имена, а именно, че израелската държава и нейното ръководство извършват военни престъпления и най-безкрупулно нарушават всички хуманитарни норми и правила, биват стигматизирани и посочвани като антисемити.

Това, че столицата на Ливан Бейрут и други градове в страната са подложени на тежки бомбардировки и над милион души са превърнати в бежанци се пренебрегва и ни се представя като нещо нормално и дори положително, като съвсем естествен развой на събитията. Според т.нар. „свободни медии“ и работещите в тях журналисти Израел е жертва, а хилядите убити и милиони разселени и разорени хора са „агресор“!
Това няма как да свърши добре! Това лицемерие окончателно свали маските и всеки самостоятелно мислещ човек вече е наясно, че живеем в една огромна лъжа, в един циничен пропаганден балон!

Мълчанието на самопровъзгласилият се за „цивилизован“ и „демократичен“ Запад, както и на цялата му феодална свита у нас в лицето на политици и журналисти, е срамно, унизително и позорно. Всеки, който наблюдава безучастно и кима одобрително пред тази потресваща човешка трагедия е съучастник и няма никакво право да се нарича демократ!

Страхил Ангелов