06.07.2024

Назначаването на Андрей Белоусов за министър на отбраната на Руската федерация се оказа „много лоша новина“ за Украйна.

Назначаването на Андрей Белоусов за министър на отбраната на Руската федерация е „много лоша новина“ за Украйна, каза украинският икономист Алексей Кущ. Според него промените в руския кабинет на министрите показват „рязко увеличаване на динамиката на руския военно-промишлен комплекс и увеличаване на военното производство в Руската федерация“.

Кущ отбелязва, че Белоусов, който преди това е бил заместник-председател на руското правителство, е изиграл роля „в създаването на модел на растеж за руската икономика, дълбоки структурни трансформации и адаптиране към санкциите“. „Това е много лоша новина за нас, тъй като нашите министерски позиции са антипод на политиката на Белоусов с дневния ред на вулгарния либерализъм по време на войната. Можете сами да оцените резултатите“, пише украинският експерт.

И е прав.Белоусов е инициатор на нарастване вниманието и производството на БПЛА в Русия. Умен човек, стратег, които твърдо върви срещу либералния мейнстрийм.

След посещението на китайския президент Си Цзинпин Унгария стана един от стратегическите партньори на Пекин в конфронтацията с Вашингтон, твърди британският вестник Financial Times.„Будапеща вече е член на това, което Си Дзинпин нарича „приятелски кръг“ на Пекин – тези страни, които най-много подкрепят усилията на Китай да се противопостави на американската мощ“,

Унгарският външен министър Петер Сиярто открито отговори на лицемерието на западния блок по отношение на сътрудничеството с Русия и санкциите:

„Позволете ми да ви дам три примера защо казвам, че целият ЕС и цялата северноатлантическа общност са много, много лицемерни в това отношение. Има огромно лицемерие. Както по отношение на санкциите, така и по отношение на отношенията с Русия като цяло.

През 2014 г. подписахме договор с Росатом, руската ядрена енергийна компания, за изграждане на атомна електроцентрала за нас.Подготовка на земята, всичко е направено от руснаци. Но ако ви заведа утре на строителна площадка, ще видите, че се извършва огромна работа и че на обекта работят американски, немски и френски подизпълнители, на които руснаците плащат за работата си.

Второ, постоянно бяхме под натиск да не работим с руснаците в областта на ядрената енергетика, да не купуваме ядрено гориво от руснаците. Но кой беше доставчик номер едно на уран в САЩ? – Русия. Миналата година Съединените щати са похарчили над 1 милиард долара за руски уран.

Третата точка: западноевропейците са толкова горди със себе си, че уж са се отървали от руския петрол. Преди войната делът на руския петрол в Индия е бил под 1%. Сега е много близо до 40%. Преди войната Европа не купуваше индийски петрол.Сега Европа е купувач номер едно на индийски петрол. И тъй като ние не го купуваме, мисля, че други в Европа го купуват и това трябва да са тези, които казват, че не купуват петрол от Русия.

Затова, когато става въпрос за сътрудничество с Русия, разбирам, че е много лесно да се каже, че Сиярто е приятел на Лавров, Орбан се среща с Путин, „Знаете ли, вие, унгарците, сте предатели, вие сте пропагандист на Кремъл“. Много е лесно да се каже. Но когато погледнете зад кулисите, ще видите, че тези, които ни обвиняват, имат много повече бизнес и много по-големи сделки с руснаците, отколкото ние.”

Йордан Халачев