16.09.2024

Направо си е еВалоМайката — поколението на прехода вече има деца първолаци — УЖАС нЕкакъв.

Първо, една ТП не стига, че се обадила в РУО, за да разбере коя е учителката на нейната принцеса или принц, ами питала, колко деца ще са в класа и кога ще е родителската среща.

Получила абсолютно резонен отговор. Нещо от сорта на: Важно е, че знаете, че детето е записано в първи клас.

Същата, като капак написала възмутителна публикация, и я плякнала в една група.

Понеже такива тъпи публикации ме дразнят, съвсем деликатно захапах администраторите, като им написах:

„Явно е, че авторката не се срамува да напише подобна глупост. Въпросът ми е към администраторите – къде ви е акълът? Очевидно е, че жената се е изложила. Защо не ѝ написахте съобщение, за да ѝ обясните, че е сгр ешила, или просто не спряхте публикацията ѝ да види бял свят?“

Отговор не съм получила, не че ми е важно, но други две, явно и те деца на прехода, взели да си пригласят как така трябвало да се постъпва.

Ся… вие, скъпи приятели и последователи, сте прочели бая матРял, дето сме изписали с колегите, и такъв, дето сама съм изписала, и не е нужно да ви обяснявам, че много добре знам какво, кога и до кого да адресирам, ама…

Едната сладурана взела да ме пита почти с императивен тон:

„Лилия Божкова, кое е глупост? Жената се е опитала да си набави информацията от училището, след като не я е получила оттам, нормално е да се обърне към органа, който го контролира. Нима вие няма да постъпите така?“

И като ми се откри…

Абе, пощадих я, щото видях снимки на котета в профила ѝ… ама и рекох така:

„Miloslava, в публикацията НЕ пише има ли предистория на разговора, който е цитиран. Обяснява се за „дъно, което се копае“, и поне на мен ми става ясно, че на служителката в РУО ѝ е писнАло от малоумни въпроси.

1. От какво значение е като знае 10 дни по-рано името на госпожата и колко деца ще са в класа?

2. Повече от ясно е, че родителска среща ще има.

Понеже Вие и още една госпожа се считате за УАУ, като сте се обърнали към „органа“, бих ви посъветвала и двете:

Дами, да се бяхте хванали за члена на органа, за да ви се получат нещата.

И, за да не ви спира дъха и да не ме обявите за простачка — пояснявам:

Когато търсите съдействие от висшестоящ орган, трябва да изпълните следните стъпки:

1. Пишете имейл, за да имате следа.

2. Позовете се на наредба или член в закон или наредба, като краен случай, въпреки че ще изглеждате тъпо, но са длъжни да ви отговорят — може да поискате отговор по ЗДОИ.

3. Преди да остроумничите с коментар, отворете профила на човека, с когото ще общувате, за да се ориентирате какво може да ви сполети като отговор, защото… и двете сте обикновени, превзети фусти с претенции, дето си търсят правата, ама не си знаят правата.

Айде чаЛ, че много време ви отделих.“

Положението е зле и докато са живи поколението преди нас и ние трябва да изведем държавата от тази тиня, че тия новите с претенциите и меките китки съвсем ще я приключат държавата.

Лилия Божкова