08.09.2024

НА ПРОСТОПРОСТОИДИОТИ ОТСТРОЧКА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА

Има неща, които са кауза пердута. Като например да се очаква в този състав на Народното събрание да се направи правителство с мандат на ПП-ДБ. Принципно да се направи каквото и да било правителство в този парламент е необоснован оптимизъм.

Естествено, ПРОСТОПРОСТОИДИОТИТЕ не осъзнават реалностите. Незнайно защо си мислят, че всички са идиоти. И че тези всички не забелязват тяхното стремглаво падане към дъното на електоралната подкрепа и обществено уважение. И си задавам въпроса защо го правят? Диагнозата е ясна, но дали има и нещо друго?

Всъщност никоя от партиите не иска избори и никоя партия не иска да прави правителство в момента. При тази изборна активност и при губенето на електорална подкрепа, никоя партия не може да бъде сигурна в следващия парламент в какъв състав ще е и дали изобщо ще е там. Дори ДПС към настоящия момент не може да бъде сигурно колко депутати ще вкара и дали ще бъде от първите политически сили. Поне докато освен движението не си разделят и дилърите на гласове.

Всички ще чакат изборите в САЩ и новите указания от господарите накъде да блеят и колко пъти да се търкалят за кокалче.

Точно затова предполагам, че искането на този срок е съгласувано. ПРОСТОПРОСТОИДИОТИТЕ няма накъде повече да се излагат, другите формално ще се възмутят, но ще са доволни. И топката е в Президента Радев. Ако се съгласи, ще излезе, че продължава да толерира ПРОСТОПРОСТОИДИОТИТЕ, а това е крайно вредно за бъдещия му политически проект и лична харизма. А той много си ги цени тези работи и не би допуснал той да обере негативите от полезното за партиите решение.

Предполагам, че такъв дълъг срок няма да се даде. Но ще се протака процедурно, защото никой не иска да ходи на избори. Дори Борисов, който заяви, че трябва.

Разбира се, съвсем възможно е нови разцепвания, раздели и сапунени драми да разместят политическите сили и нещата да се променят. 50-тото Народно събрание може и да не го запомнихме с някой важен закон, но поне ще го запомним с цирковете.

Елена Гунчева-Гривова