19.09.2024

Анастасия Гешева

Моята прогноза, че на територията на Украйна се води вътрешна война в ДД, между двете части на Хегемона САЩ и Англия, се потвърждава. Това е много сериозен прецедент, несъответствие, разкол, криза и дори борба. Която според мен се дължи на изключително напредналите процеси на Земята по приключване на целия познат многовековен модел и загубата на световно влияние на англо-саксонците. Смятам, че процесите са изключително сложни, дълбоки и толкова всеобхватни, че много трудно се разбират и още по-трудно се улавят финните им детайли.

Важно е, защото не съществува политическо решение или действие в която и да е от големите сили в света, което да не се дължи на друго действие и причина. Няма да се умира да го повтарям – Путин управлява Русия по логиката на този мащабен геополитически кръговрат, а не по логиката на обикновеното разбиране какво и как трябва! По същата логика се управлява и тази военна операция. Затова има и огромно разминаване в изводите, които анализите правят с истинската причина и намерения на събитията.

Англия не желае мирни преговори в Украйна, нито желае примирие. Англия стои зад генерал Залужний и го готви да замести Зеленски. Това се потвърждава от основни западни медии като FT. Правя веднага декларацията, че Зеленски е актьор, а Залужний военен. Ясно е, че от Залужний се очаква да мащабира война с Русия с помощта на Запада зад гърба си. И с помощта на целия английски ресурс за подривна и хибридна дейност. А този английски ресурс е неизчерпаем! Английските длъжни са майката и бащата на ДД, на всички тъмни сили, които се използват за постигане на целите. Всичко се използва, без изключение!

САЩ твърдо поеха курс на прекратяване на войната и засега примирие. Много сложен въпрос, който не дава отговор каква ще е фактическата съдба на Украйна. Според мен решен отдавна от Путин. Остава да видим кога ДД ще смели тази съдба и ще я приеме.

Този сблъсък на ДД в Украйна се отразява в момента на целия свят с много интензивни сеизмични кръгове. Геополитическите процеси в Азия и в Близкия Изток са просто неудържими. Купят бури, недоволства, нови съюзи се очертават, локални военни операции (в Сирия се очаква нова турска операция), дипломацията е на бойна мога, а аз мисля, че и световното първенство по футбол в Катар ще стане арена на геополитическо напрежение.

Само да вметна, че след като заплашиха либералните нрави, вчера Катар забраниха употребата на алкохол по време на първенството, а това удря ФИФА с многомилиардни нарушения на рекламни договори. Но аз се питам защо изобщо предложиха и избраха Катар, при положение, че това е шериатска абсолютна монархия?

Сблъсъкът, според мен открита война, между САЩ и Англия в Украйна е само видимата част на много дълбок процес, на когото обърнах внимание в интервюто, което дадох за Ютюб канала на Мартин Марий Петрушев на 10 юни 2022 година. Там подробно обясних защо идва този конфликт.

Той ще се отрази и на България.
След полският ракетен случай и изнедадващо неуспешния плонж на нашите управляващи всички замряха в поза „неподвижен“, защото не знаят какво да правят, САЩ и НАТО рязко промениха отношението си към Русия. Това е много важна точка в България! Оттук насетне ще бъде невъзможно това, което се правеше досега, просто защото Козяк вече има друга директива.

Анастасия Гешева