16.09.2024

На днешния ден, преди 139 години, група българи, съставляващи тогавашния елит на страната осъществяват Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Без да се съобразяват с посолствата и въпреки волята на Великите сили! Горди и храбри люде са били! Успели и князът Батенберг да принудят да провъзгласи Съединението, което Европата никак не одобрявала, та даже Британци и Австрийци успявт набързо да насъскат сръбския крал Милан след по-малко от месец вероломно да нападне младата българска държава.

Естествено, най-яростен противник на тази българска дързост е изколешният ни враг Великобритания! На Албиона никага не са желаели и винаги са се противопоставяли на съществуването на България като държава и яростно са отричали правото на българския народ да се идентифицира като нация. Винаги! Запомнете това и не се заблуждавайте, че нещо съществено се е променило. Убеден съм, че българофобията на Лондон, съпътствала цялата ни нова история, остава непроменена традиция и днес. Техният интерес е имперски и никога не е съвпадал и няма да съвпадне с нашият.

На този ден, да си пожелаем някога отново да успеем да поставим начело на държавата ни хора с чувство за дълг, чест и достойнство и по-скоро да се отървем от настоящата напаст, каквото реално представляват т.нар. ни политически елити. Нека Бог ни даде кураж и мъдрост да успеем по мирен начин и с минимални щети да прокудим от живота си като нация тази продажна, алчна и деморализирана пасмина виночерпци и лакеи, които превърнаха България в парий.

Дано като народ се справим с тази нелека задача да се освободим отново, защото днешната ни държава е за пореден път превзета и то отвътре. Обладана и разкъсана от нискочели илитерати, които се боричкат като животинки за плячка!

Тези, които уж са „избрани“ да ръководят България, всъщност я разпродават и унижават народа ни, като по цял ден помиярстват около чорбаджийски трапези и посолства. Единствената им цел е да се домогнат по един или друг начин до властта та да докопат нещо, разпродавайки за жълти стотинки националният интерес на Родината. За тях той винаге е на тезгяха!

Тъй е то! Срамни времена. Изпълнени с безчестие, подлост и лицемерие. Тъжно…..

Честит празник българи, колкото и да сте останали, които носите България в умовете и сърцата си!

Страхил Ангелов