14.05.2024
Светослав Атаджанов

Светослав Атаджанов

Всички държавни и корпоративни медии в ЕС крещят ли, крещят за горещото време в Европа. Казват, че е ад. Те искат да повярваме, че никога не е било толкова горещо. Генералният секретар на ООН Гутериш казва на света, че „Това е ерата на глобалното кипене“.

Това е лекцията, изнесена ни от човек, който отдавна е свързан с известни педофили и под чието покровителство, като бивш министър-председател на Португалия (1995-2002), се извършваше сексуално насилие над непълнолетни в така наречените приюти Casa Pia.

На метеорологичните карти, показани в медиите, районите с температури над 35 градуса по Целзий са оцветени в кърваво червено. Само преди няколко години същите тези температури бяха обозначени с нюанси на зелено, или най-много жълто.

Дори не се споменава, че едновременно вали сняг в Алпите над 1800 метра (рядкост през лятото). В медиите не се споменава снеговалежът, паднал в Йоханесбург през юли. Очевидно това е рядко явление дори за зимата на южното полукълбо.

Междувременно скорошни проучвания на Антарктида показаха, че нейната ледена шапка е отбелязала нетно увеличение от над пет хиляди квадратни километра през десетилетието 2009-2019 г.

С други думи, прогнозите за времето, които някога бяха единствените медийни съобщения, на които може да се доверим, са също толкова подвеждащи и неверни, колкото всичко останало в новините.

Казват ни, че климатът се променя и вината е наша. Затова трябва да повярваме на властите и да правим точно това, което ни се казва. Иначе ще умрем от ужасна смърт!

Така че край на камините и печките. През зимата трябва да носим допълнителен пуловер у дома, защото нормалната стайна температура би изисквала прекомерно нагряване, което само допринася за глобалното затопляне!

Освен това ще трябва да спрем да ядем месо и вместо това да започнем да ядем насекоми. „Нека ядат насекоми“, очевидно са решили нашите благородни вождове в луксозните си дворци.

Само ако преминем към ядене на щурци и червеи, можем да предотвратим по-нататъшното затопляне на нашата планета. Нашите управници ни уверяват, че „повечето учени“ са съгласни, че човешката дейност кара планетата да става по-гореща.

В известен смисъл това е успокояваща мисъл, тъй като е ясно, че следователно науката е демократична. Когато „повечето учени“ вярват в нещо, то трябва да е истина, защото в крайна сметка, нали за това са учени!

Но тъй като са хора, те също могат да грешат. Така че може би в крайна сметка предизвиканата от човека „андропогенна” промяна на климата е истина?

Неотдавна нашите правителства ни увериха, че идва смъртоносна болест и единственото нещо, което можем да направим, за да се предпазим, е да се ваксинираме срещу коронавируса. Сега става все по-широко известно, че някои от тези ваксини са причинили повече вреда, отколкото полза.

„Ваксината“ на Moderna причинява сърдечни проблеми при един от всеки тридесет и пет реципиента. Инжектирането на Pfizer, което никога не е било тествано, има повече от 1200 странични ефекти, вариращи от сериозни до много сериозни (включително смърт!) последици.

Накараха ни да вярваме, че след като сме ваксинирани, не можем да разпространим ужасна болест (но можехме), а когато се заразявахме с Covid, ни казаха, че последствията ще са „по-леки“. Ситуацията със сигурност щеше да бъде „много по-лоша“, ако много от нас не си бяха направили тези ваксини.

В разказа за глобалното затопляне правителствата сега използват същите аргументи и трикове, които използваха, за да принудят гражданите да се подчинят по време на „пандемията“.

Точно както кухненския нож, трябва редовно да бъде наточен, за да продължи да се използва. Силно съмнително е вече триковете им да работят толкова ефективно, колкото по време на Голямото „Ковид шоу”.

Защото дори факусникът трябва да променя триковете си от време на време. От друга страна, правителствата изглежда са станали толкова самоуверени, че смятат, че могат да постигнат всичко.

Добре е, че във всеки конфликт с гражданите си забравят правило номер едно – никога не подценявайте противника си.

Междувременно в Европа разпадането на държави, подчинени на САЩ и техните инструменти като WEF, изглежда върви по план. Франция все още едва се оправя от последиците на вълната от насилие, която я връхлетя в началото на лятото.

В градове и села в Германия гневни и уплашени граждани организират протестни демонстрации; курортите и крайбрежните плажове, някога спокойни и приятни, се превърнаха в огнища на расови конфликти поради неприемливото поведение на банди от чужденци, които изобщо не биваше да бъдат допускани в страната.

Пътуването с влакове в много европейски страни стана опасно за истинските, местни европейци, особено за жените. Много железопътни гари, особено в големите градове, са опасни зони.

А един от въпросите, които нидерландското правителство на Рюте ще приеме, без да има нужда от одобрение от парламента, е указ, позволяващ на деца на възраст между една и дванадесет години да избират евтаназия.

Както в много други „демокрации“ на Запада, парламентарните дебати станаха доста безсмислени. Тъй като партийната дисциплина се спазва стриктно, когато правителството е на власт, нищо не може да го срине, най-малкото дебат в парламента.

Министрите от правителството, които отказват да отговарят на въпроси в парламента, нарушавайки закони и разпоредби, могат просто да го направят и никога да не понесат последствия. Това се превърна в обичайна практика в целия ЕС.

С други думи цари беззаконие.
Защо тогава политиците са готови да се откажат от достъпа до тенджерите с месо? Изглежда, че предстоят дълбоки системни промени. Трябва ли да обръщаме внимание на Брюксел

Неизбраните апаратчици на EuССР управляват с централизирана диктатура от този проклет град. Повечето европейци все още не са осъзнали, че националният суверенитет отдавна е престанал да съществува във всички страни-членки на ЕС и че всичките им парламенти са фалшиви. ЕС не е нищо повече от политически клон на НАТО, а НАТО е САЩ.

Политическата сцена в Нидерландия сега се подготвя за звездната поява на Франс Тимерманс, „комисар на ЕС за климатичните действия“, главният побъркан по климата, като кандидат за премиер.

Скоро други държави-членки на ЕС също ще имат правителства, ръководени от бивши еврокомисари. У нас Марчето Габриел е вече на резервната скамейка.

Ако всичко върви по план, това ще означава, че превръщането на ЕС в копие на стария СССР е завършено.

Както СССР се разпадна под собствената си тежест, така ще се разпадне и EuССР.
Да се надяваме, че това ще се случи по-рано, отколкото по-късно!.

Светослав Атаджанов