19.04.2024

НЕ ви ли писна да се валяте всеки ден в политико-медийния бърньок, който ви съобщава с колко процента е напреднал днес някой имбецил, водач на „политическа сила“? И колко процента би изгубил друг кретен, „ако изборите бяха днес“? Не се ли чувствате осмрадени до кости, смазани, обезкръвени от ежедневната гавра, която се разиграва на ваш гръб и за ваша сметка? Какви „политически сили“ са тия гамени? Я изчислете кой стои зад тях? Освен майките, лелите и браТчедите им, тях ги крепи само американското посолство, в което са заченати – и нашето примирено, отвратително овчедушие! Никаква значителна част от етническите българи не се идентифицира с тая воняща сган от национални грабители и предатели, еднакви в своята лумпенска жажда за власт, въпреки различните байряци, които развяват?

Защо да им съдействаме с гласовете си, защо да утвърждаваме техните лъжи, участвайки в нелепия им изборен маскарад?

Във Враца вече ми се повръща от фотографиите на някакви човекоподобия от Герб, изтъпанени на изборни плакати с надпис: „По-силни от хаоса“. По-силни от хаоса, създаден от самите тях? Гади ми се от снимката на някакво облещено джудже от ВМРО, смешно, жалко, ощетено от природата, което не може да си представи, че ще остане без властова хранилка, защото е некадърно да изкара по друг начин прехраната си. Гнус ме е и от новата глутница кандидат-депутати от „Възраждане“, индивиди без никакъв обществен актив, непознати за обществото, неуспели да се набутат в яслите на Герб и разчитащи на „националната идея“ – от която морално са на светлинни години – за да си напълнят гушите и мършавите засега задници.

Защо трябва да пращаме тия – дори не примати – а направо мандрили – в Парламента? Защо трябва да хрантутим с кръвта си тая напаст от въшки? За всички е ясно, че и след тези избори в 48-ото НС ще се нахака същата грозна просташка пасмина, същата партийна номенклатура, същите скотове, които унищожиха България. Изборите, както и досега ще бъдат манипулирани, за да влязат задължително в Парламента олигофрените на Киро, Асен, Лорер и Николчо Железните Заграждения. А също питекът Христо Иванов, станал милионер от евроатлантически предателства и подгласникът му генерал Лилипут.

Националната интелигенция – единственият обществен слой, способен да изведе Отечеството от това гнило блато – за кой ли път ще бъде маргинализирана.

И какви „решения“ ще вземе тая позната ни от трийсет години дива предателска сган, след като се настани в Парламента? Ще изрови още по-дълбок гроб за българския народ.

Не за избори трябва да товорим днес, хора! А за драстична промяна на убийствения избирателен закон! Защо нито една от „политическите сили“ не отваря дума за това? Много ясно – защото този закон, такъв, какъвто е в момента, държи в железни пранги българското общество и осигурява безусловната власт на лумпените, посочени от САЩ за функционери на колониалната администрация на българска територия.

Ние трябва да използваме всяка минута и всяка що годе свободна медия, за да обявяваме високо, че не сме съгласни да бъдем роби на антибългарския, антидемократичен и античовешки избирателен закон!

Като основа на избирателния закон трябва да залегне постулатът, че валидни са само избори, при които
избирателите са проявили 50 процента +1 глас избирателна активност. Всякакъв „избор“, направен на базата на по-ниска избирателна активност е невалиден. Не може кандидат, избран само с гласовете на фамилията си, да бъде натикан във върховните властови структури и да „управлява“.

На общия депутатски мандат на едно лице трябва да се установи лимит – най- много осем години – т.е. участие в най-много две НС. Абсурдно е да има „професия депутат“. Трябва да се сложи край на безумната антинародна практика на „вечното депутатство“, с която партии като Герб, БСП и ДПС са свикнали до такава степен, че при разтурянето на 47- ото НС един турчин, народен представител, откровено се провикна: „Да даде Бог наесен да се видим всички пак тук“! Ето какво е важно за тия мъртви души – от всички партии.

Процентът на гласувалите за „не подкрепям никого“ да бъде изваждан от депутатските места за партиите, влезли в Парламента, а не да им осигурява допълнителни места. Това е отрицателен вот.

Избирателният закон трябва да претърпи коренна промяна – не само по предложените в тая статия параграфи. В него трябва да бъдат затворени всички „входчета“ и „вратички“, през които би могла да нахлуе или да се промъкне политическата мърша. Не направим ли това, след две години ще изгубим Родината си.

Ето защо предлагам:

Лошо или добро, служебното правителство да остане на власт още шест месеца и да подготви нов избирателен закон. След шест месеца да се свика ВНС, което да гласува новия избирателен закон. Ясно ми е, че като част от статуквото, Радев всячески ще се противопоставя на такъв вариант. Ще се твърди, че такава стъпка е „противоконституционна“ – като че ли Конституцията не бе погазена безброй пъти през изминалите години! И като че ли той самият не я погази в казуса с Кирил Петков! Ако президентът и служебното правителство отхвърлят и се присмеят на патриотичния си дълг, който им налага да вземат мерки да бъде изработен нов избирателен закон, преди изобщо да се пристъпи към поредните избори, ТО, НАРОДЕ, ИЗЛЕЗ ПО УЛИЦИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ! ОТКАЖИ ДА ОТИДЕШ НА РАБОТА! СТАЧКУВАЙ! СЪПРОТИВЛЯВАЙ СЕ!

НА ТВОЯТА РОБИЯ И НА УБИЙСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЛОЖЕН КРАЙ!

НЕКА НА 2 ОКТОМВРИ, ВМЕСТО КАТО СТАДО ДА ГЛАСУВАТ 20-30 ПРОЦЕНТА ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО, ДА ИЗЛЕЗЕМ ВСИЧКИ – МЪЖЕ, ЖЕНИ И ДЕЦА – И ДА ПОИСКАМЕ НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН, ГАРАНЦИЯ ЗА ПО- СПРАВЕДЛИВО БЪДЕЩЕ!

Милена Върбанова